Najtraženiji

Uhićeni europski bjegunac - Zaradu 'prao' kupovinom nekretnina i luksuznih vozila

''Osumnjičeni, koji je bio državljanin Bosne i Hercegovine i Slovenije, bio je navodni vođa međunarodne organizirane kriminalne grupe koja se bavila trgovinom kokainom i heroinom''
Vijesti / Flash | 14. 12. 2023. u 20:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Europol / Uhićenje i zaplijena

EUROPOL se oglasio o skorašnjem uhićenju najtraženijeg europskog trgovca drogom, Mladena Samardžije, na Jahorini.

Uz fotografije uhićenja i zaplijenjenog novca, iz EUROPOLA su priopćili da su, zajedno s organima za provođenje zakona iz Bosne i Hercegvine, uhitili bjegunca koji je bio na listi najtraženijih u EU, prenosi N1.

''Osumnjičeni, koji je bio državljanin Bosne i Hercegovine i Slovenije, bio je navodni vođa međunarodne organizirane kriminalne grupe koja se bavila trgovinom kokainom i heroinom u Europsku uniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Srbiju'', naveli su.

Potom su podijelili saznanja o funkcioniranju njegove mreže.

Kako su naveli – vjeruje se da je Samardžija regrutirao suučesnike i osigurao im vozila s namjenski napravljenim skrivenim odjeljcima za prijevoz i prodaju kokaina i heroina.

''Potom bi zaradu oprali kupovinom nekretnina i luksuznih vozila. Tijekom operativnih aktivnosti, organi reda zaplijenili su drogu, vatreno oružje i municiju, telefone, vozila, elektronsku opremu i više od 120.000 eura u gotovini'', priopćeno je iz EUROPOL-a.

EUROPOL je podržao operativne aktivnosti, olakšao razmjenu informacija i osigurao obavještajni paket i analitičku podršku. Na dan akcije, EUROPOL je pružio daljinsku podršku za unakrsnu provjeru operativnih informacija u realnom vremenu.

Podsjetimo, Samardžija je na Jahorini uhićen prije nekoliko dana, a danas mu je Sud Bosne i Hercegovine odredio, koji po ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana, odnosno do 11.1.2024. godine ili do nove odluke Suda, zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga.

Kopirati
Drag cursor here to close