Mladen Samardžija

Na Jahorini uhićen jedan od najtraženijih europskih bjegunaca

On se već duže vrijeme nalazi u bijegu od slovenačkog pravosuđa budući da je za njim raspisana potjernica zbog umiješanosti u organizirani kriminal.
Vijesti / Flash | 11. 12. 2023. u 15:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Interpol / Mladen Samardžija

Mladen Samardžija (33), jedan od najtraženiji bjegunaca Europske unije, uhićen je danas u akciji Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a RS.

Kako doznaje ATV, Samardžija je uhićen na Jahorini zbog sumnje da je umiješan u trgovinu narkoticima.

Inače, on se već duže vrijeme nalazi u bijegu od slovenačkog pravosuđa budući da je za njim raspisana potjernica zbog umiješanosti u organizirani kriminal.

Potjernica je dostupna na stranici policije Slovenije, a a nalazi se i na listi 50 najtraženiji bjegunaca Europske unije na stranici eumostwanted.eu.

Potražuje zbog izbjegavanja dolaska na sud pred kojim se protiv njega vodi postupak za organizoirani kriminal i trgovinu narkoticima.

Pozivajući se na dokumente iz istrage slovenački mediji su navodili da je Samardžija važio za dobavljača heroina koji je u kolovozu 2020. bio meta prikrivenih istražitelja slovenačke policije.

Kako je objavljeno, tajni agenti su od Samardžijinih kurira kupovali heroin, a na kesicama su otkriveni i njegovi otisci prstiju, pišu Nezavisne.

Inače, Samardžija je i prošle godine uhićen na Palama kada mu je u vozilu pronađeno 58.400 eura u kešu i četiri mobilna telefona koji su zajedno sa automobilom privremeno oduzeti.

I tada je bilo poznato da se radi o jednom od najtraženijih bjegunaca, ali je pušten na slobodu jer ga od izručenja Sloveniji štiti dvojno državljanstvo.

Također, Samardžija se u medijima spominjao i kao kum vođe "Škaljarskog klana" Jovana Vukotića koji je ubijen u Turskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close