Akcija

Akcija 'Skradin': Izvještaj protiv tri osobe, pronađena droga, eksploziv, puške

Oduzeta je i određena količina ekstazija, metamfetamina i speeda te velike količine minsko-ekspolozivnih sredstava.
Vijesti / Flash | 01. 08. 2020. u 10:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) podnijeli su izvještaj protiv osoba inicijala D.D., G.S. i V.M. zbog sumnje da su počinile krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Fena saznaje da se radi o Dobrivoju Damjanoviću, Goranu Srediću i Vojislavu Makiviću. Uhićeni su jučer u okviru međunarodne policijske akcije kodnog naziva "Skradin", a danas su provedeni u Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka.

D.D. se sumnjiči da je nabavljalo opojne droge marihuanu, speed i ekstazi, koju je prodavao drugim osobama na području grada Banja Luka i šire, dok je G.S. sudjelovao u nabavci, prenošenju, skrivanju, proizvodnji i prodaji opojne droge. Osoba V.M. se sumnjiči da je pravila "štekove" predviđene za skrivanje opojnih droga za novčanu naknadu.

Terete se da su u jednoj kući u Banja Luci posjedovali laboratoriju za uzgoj opojne droge marihuane, koju su koristili.

Prilikom pretresa objekata i vozila na tri lokacije, koje koriste osumnjičene osobe pronađeno je i privremeno oduzeto oko 20 kilograma skanka te određene količine spida, MDMA i metaamfetamina, oko 8,5 kg eksploziva, sedam automatskih pušaka, četiri pištolja, 20 pakovanja tromblonskih nastavaka, više komada municije, oprema za laboratoriju za uzgoj opojne droge skank (lampe, ventilatori, gnojivo i dr.), tri vozila, 11 mobilnih telefona, jedan laptop, novac i drugo.

U realizaciji akcije "Skradin" sudjelovali su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet, jedinice Žandarmerije, te policijskih uprava Prijedor i Banja Luka, dok su sve aktivnosti provedene u suradnji s pripadnicima MUP-a Republike Hrvatske.

Kopirati
Drag cursor here to close