Sarajevo

Ugašen požar: Direktor zatvora nije iznenađen što je došlo do njega

Zubčević je poručio da uopće nije čudno što je došlo do požara na zgradi središnjeg zatvora s obzirom na to da on godinama upozorava na loše stanje zgrade.
Vijesti / Flash | 19. 06. 2023. u 20:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Klix:ba / Ugašen požar u sarajevskom zatvoru

Zgrada Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo koja se nalazi u sklopu Kantonalnog suda se danas zapalila. Opasnost je eliminirana, a u požaru nema ozlijeđeni, izvještava Klix.

Iz vatrogasne službe su potvrdili da je došlo do zapaljenja na krovu središnjeg zatvora. Ističu da požar nije u potpunosti lokaliziran, ali nema opasnosti po okruženje.

Direktor Kazneno-popravnog doma Faruk Zubčević je kazao kako je pretpostavka da je zbog visoke temperature došlo do zapaljenja.

"Dio krova je u limu, krov je uhvatila vatra zbog temperature i to se prenijelo po graničnim dijelovima drvenih nosača krova", kazao je on.

Istaknuo je da osuđene osobe nisu evakuirane, ali su na sigurnom unutar zgrade središnjeg zatvora. Naglašava i da na posljednjem katu koji se također zapalio nije ni bilo pritvorenika s obzirom na to da je uveliko u tijeku njihov premiješaj u novu jedinicu na Igmanu.

Zubčević je poručio da uopće nije čudno što je došlo do požara na zgradi središnjeg zatvora s obzirom na to da on godinama upozorava na loše stanje zgrade.

"Mi i iseljavamo jer trista tisuća godina nitko ništa nije htio da uradi, sve se u dijelovima radilo. Vatra je produkt svega toga", poručio je on.

Vatrogasci su imali problema s otvaranjem jednog od hidranata, a zatim i puštanjem vode. No, u tom vrijeme nije bilo opasnosti po ljude i nekontrolirano širenje vatre.

Službene potvrde o tome šta se dogodilo u zatvoru još nema, kao ni obavještenja o požaru i fazi gašenja.

Kopirati
Drag cursor here to close