Smršavjeli zbog nedostatka hrane

Udruženje europskih Turaka prikupilo pomoć za migrante u kampu ''Lipa''

''Neki na nogama nemaju obuće. Primijetili smo da su svi smršavjeli zbog nedostatka hrane''
Vijesti / Flash | 15. 01. 2021. u 09:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje europskih Turaka u suradnji s Crvenim polumjesecom Turske uručilo je pomoć migrantima koji se nalaze na lokalitetu devastiranog kampa kod Bihaća, javlja Anadolija.

Pomoć u vidu osnovnih životnih namirnica u nekadašnji kamp “Lipa“, gdje se nalazi oko tisuću migranata, dovezli su predstavnici udruženja i Crvenog polumjeseca.

Član upravnog odbora Udruženja europskih Turaka Kadir Apaydin je u izjavi za AA kazao da su pokrenuli akciju uz pomoć Crvenog polumjeseca Turske kako bi pružili pomoć migrantima u Bosni i Hercegovini.

''U okviru akcije koju smo pokrenuli prikupili smo pomoć u iznosu od 12 tisuća eura iz različitih dijelova Europe'', rekao je Apaydin.

Istaknuo je da su posjetili BiH kako bi osobno uručili pomoć migrantima te je dodao da se migranti nalaze u veoma teškoj situaciji.

“Neki na nogama nemaju obuće. Primijetili smo da su svi smršavjeli zbog nedostatka hrane“, kazao je Apaydin.

Napomenuo je da su migrantima potrebni topli obroci te je dodao da će Udruženje europskih Turaka nastaviti provoditi akcije prikupljanja pomoći.

''Namirnice smo prikupili na osnovu liste koju su nam dostavili predstavnici Crvenog polumjeseca. Prikupili smo pomoć u veoma kratkom roku zahvaljujući Turcima koji žive u Europi'', zaključio je Apaydin.

Kopirati
Drag cursor here to close