Najlakše je tako, nema dokaza

Ubojstvo sarajevskih policijaca: Obustavljena istraga protiv tri osobe, nema dokaza

Za ubojstvo policajaca optuženi su Savo Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković i oni su se pred Županijskim sudom u Sarajevu izjasnili da nisu krivi.
Vijesti / Flash | 30. 01. 2023. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Kantona Sarajevo obustavilo je istragu protiv Miloša Obradova, Srećka Trifkovića i Nedeljka Lizdeka zbog nedostatka dokaza da su sudjelovali u ubojstvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, u listopadu 2018. godine.

Glasnogovornica Županijskog tužiteljstva Azra Bavčić rekla je Srni da nema dokaza da su osumnjičeni sudjelovali u izvršenju krivičnog djela - prenosi N1.

Za ubojstvo policajaca optuženi su Savo Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković i oni su se pred Županijskim sudom u Sarajevu izjasnili da nisu krivi.

Marinkovića, Macana i Trifkovića optužnica tereti da su 26. listopada 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje, nakon što su zatečeni u krađi vozila u Geteovoj ulici, ispalili najmanje 20 hitaca u policajce Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su bili u policijskom automobilu.

Adis Šehović je od zadobijenih ozljeda odmah preminuo, dok je Davor Vujinović teško ranjen, usljed čega je nakon nekoliko sati podlegao ozljedama.

Istraga u ovom predmetu trajala je četiri godine, preduzeto je više od 2.500 radnji dokumentovanja i dokazivanja optužbi, a među dokazima su dijelovi automobila ''seat leon'', kao i dijelovi puškomitraljeza sa 20 čaura iz kojeg su ubijeni policajci, a koji su pronađeni zakopani na Palama na području Republike Srpske.

Saslušano je i oko 500 osoba, urađena su DNK-a, biološka, balistička, mehanoskopska i druga vještačenja, uključujući i zamolnice za međunarodnu pravnu pomoć zbog pribavljanja podataka, te saslušanja i vještačenja izvan BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close