Duško Tomić

Odvjetnik otkrio kako su ubijeni sarajevski policajci

''Išli su oni više puta u krađu, nikad nisu nosili oružje i nikada nisu nikog ozlijedili, čak su bili i zaganjani i bježali s lica mjesta'', kaže odvjetnik.
Vijesti / Crna Kronika | 26. 12. 2021. u 15:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aleksandar Macan jedan od osumnjičenih za ubojstvo dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, u petak je, nakon što se predao u pratnji odvjetnika Duška Tomića, dao iskaz u Tužiteljstvu KS u kojem je detaljno objasnio šta se dogodilo 26. listopada 2018. godine na Alipašinom Polju kada su ubijeni policajci.

U izjavi za portal Avaza odvjetnik Duško Tomić je kazao da je Macan izjavio da je kobne noći Savo Marinković, policajcima pucao u glavu.

''Macan nije pucao, on je u tom momentu bio u Golfu 6 kojeg su pokušali ukrasti. Savo je bio biatlonac, prvak Balkana, zato je bio tako precizan i kroz šoferšajbu direktno pogodio vozača u čelo, a kad se nesretni suvozač okrenuo, drugog policajca je pogodio u sljepoočnicu'', ispričao je Avazu Tomić.

Prema njegovim saznanjima Savo Marinković je trenutno u njemačkom zatvoru i do Nove godine bi trebao dobiti uvjetni otpust. Tomić kaže da država mora nešto poduzeti kako bi se Marinković doveo u BiH, jer ako to ne učine, on bi mogao zauvijek ostati nedostupan.

''Nemam ja zaista nikakvih razloga da se navijački postavljam, Macan je išao u krađu, nema dileme nikakve da je Sava Marinković pucao. Išli su oni više puta u krađu, nikad nisu nosili oružje i nikada nisu nikog ozlijedili, čak su bili i zaganjani i bježali s lica mjesta. Macan se kune da nije znao da ovaj nosi oružje'', kaže Tomić.

Dodaje da su kobne noći bila samo njih trojica Aleksandar Macan, Savo Marinković i Marko Trifković koji se nalazi u pritvoru u BiH po drugom osnovu.

''Nitko drugi nije bio s njima. Samo su trojica bila u Seatu sve drugo je naklapanje. Nikad nije bila solucija da se puca, a pogotovo da se puca u glave ljudi, ako si želio pucati, pucaj po automobilu, pucaj po motoru, imaš prilike i bježi, šta imaš da pucaš u čovjeka koji je bespomoćan. Samo ostaje pitanje jesu li slučajno naišli, je li ih netko telefonom zvao i poslao, jer ako je ovaj došao da destabilizira državu, da napadne grad, to je već teži motiv'', kaže Tomić.

Dodaje da su mu mnogi čestitali, ali da je ostalo sporno što je kazao da je Aleksandar Macan za njega heroj.

''U prvom dijelu Aleksandar Macan je kukavica. Šta ćeš ti u krađi auta, a u drugom dijelu treba biti hrabar i heroj pa ispričati cijelu istinu, jer oni bez svjedočenja ovog čovjeka nemaju ništa. On je za mene heroj jer takvog ubojicu policajaca treba obnarodovati. Ja sam obvezan i zahvaljujem obitelji, najviše njegovoj supruzi'', rekao je Tomić. 

Kopirati
Drag cursor here to close