Sud odredio

Ubojstvo 19-godišnjeg mladića - Glavni osumnjičeni i pomagači idu u pritvor

Pritvor im je određen zbog opasnosti od bjekstva, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.
Vijesti / Flash | 01. 02. 2024. u 15:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužiteljstva KS i odredio jednomjesečni pritvor Ademu Šumanu, koji se sumnjiči da je vatrenim oružjem usmrtio 19-godišnjeg Farisa Pendeka. Pritvor je određen i dvojici pomagača Mersimu Saljeviću i Elmedinu Gradišiću, prenosi N1.

Pritvor im je određen zbog opasnosti od bjekstva, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti, priopćeno je iz Tužiteljstva KS.

Šuman se tereti za krivično djelo ubojstvo pri bezobzirnom i nasilničkom ponašanju, a Saljević i Gradišić za pomoć počinitelju nakon počinjenog krivičnog djela.

Danas je održano ročište u ovom predmetu, a detalje o ubojstvu Farisa koje je iznijela tužiteljica.

Među prvima je došla na uviđaj i kazala da je vidjela dječaka koji je ležao na zemlji. Vidjela je u automobilu smoki, grickalice i slatkiše.

"Nismo mogli da shvatimo zašto se ovaj događaj dogodio", rekla je i naglasila da Faris nije progovorio nijednu riječ tijekom cijelog događaja.

Tužiteljstvo je prikupilo dovoljno dokaza i proističe da se nisu poznavali.

Podsjetimo, Faris Pendek je ubijen u nedjelju navečer u sarajevskom naselju Otoka. Prema neslužbenim informacijama, navodno je došlo do sukoba na raskrsnici ulica VII transverzala i Bulevar Meše Selimovića zbog prometa. Faris Pendek je bio u vozilu i nije sudjelovao u sukobu. Šuman ga je usmrtio pucnjem iz pištolja.

Dženaza i ukop obavljeni su jučer na groblju Vlakovo u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close