Bivši tenkisti

U Tomislavgradu susret pripadnika oklopnih postrojbi HV i HVO-a

Uz članove obitelji, suborce i prijatelje tenkista odavanju pijeteta za sve poginule i nestale hrvatske branitelje nazočilo je izaslanstva općine Tomislavgrad te predstavnici braniteljskih Udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO i HV-a
Vijesti / Flash | 02. 05. 2021. u 14:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji bivših tenkista iz sastava brigade Kralj Tomislav iz Tomislavgrada u nedjelju su se kod spomen obilježja u Tomislavgradu okupili bivši pripadnici oklopnih postrojbi HVO-a i HV- a kako bi položili vijence i zapalili svijeće za sve poginule i nestale hrvatske branitelje.

Uz članove obitelji, suborce i prijatelje tenkista odavanju pijeteta za sve poginule i nestale hrvatske branitelje nazočilo je izaslanstva općine Tomislavgrad te predstavnici braniteljskih Udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO i HV-a koji su položili vijenac ispred spomen obilježja u znak sjećanja na sve poginule u Domovinskom ratu.

Foto: Fena / Susret pripadnika oklopnih postrojbi HV i HVO-a

Ovo je inače šesta godina zaredom gdje je u Tomislavgradu upriličen susret tenkista iz sastava tomislavgradske brigade „Kralj Tomislav“, 1. gardijske brigade Ante Brune Bušića, Brigade Rama, Brigade dr. Ante Starčevića – Uskoplje, Brigade Petra Krešimira IV - Livno, Brigade Eugena Kvaternika – Bugojno, pukovnije "Hrvoje Vukčić Hrvatinić" – Jajce te Kupreške bojne, a prigodnom susretu nazočili su i veterani oklopno-mehaniziranih postrojbi Hrvatske vojske.

Prigodnim riječima ispred spomen obilježja nazočnima se ispred bivših tenkista iz sastava brigade “Kralj Tomislav” iz Tomislavgrada obratio Mijo Šteko koji je evocirajući uspomene na poginule i umrle suborce istaknuo još jednom povijesnu ulogu tenkista HVO-a i Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata.7

Foto: Fena / Susret pripadnika oklopnih postrojbi HV i HVO-a

Nakon svečanog djela i kratke molitve , svi nazočni tenkisti i njihovi gosti svoje druženje su nastavili u Sportsko rekreativnom centru „Šumarska kuća“ u Grlima pored Tomislavgrada.

Kopirati
Drag cursor here to close