Po Interpolovoj tjeralici

U Švedskoj uhićen optuženi za ratne zločine

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) o Odobašićevom uhićenju obaviješteno je od Interpola.
Vijesti / Flash | 13. 02. 2024. u 16:14 BIRN

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dedo Odobašić, kojeg optužnica dobojskog Okružnog javnog tužiteljstva tereti za zločine počinjene 1992. u Bosanskom Brodu, uhićen je po Interpolovoj tjeralici u Švedskoj, nakon što se u više navrata nije pojavio na ročištu za izjašnjenje o krivnji.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) o Odobašićevom uhićenju obaviješteno je od Interpola, potvrdila je glasnogovornica MUP-a RS-a Mirna Miljanović.

Informaciju o uhićenju potvrdio je i branitelj optuženog Jadranko Hadžisejdić.

''Prema izjavi njegovog brata, ta informacija je točna. Dedo Odobašić bi sutra mogao biti u BiH'', rekao je Hadžisejdić.

Raspisivanje međunarodne potjernice i određivanje pritvora optuženom zatražilo je Okružno javno tužiteljstvo u Doboju, nakon što se u Okružnom sudu nije pojavljivao na zakazanim ročištima.

Pozivi za izjašnjenje o krivici Odobašiću su upućivani i direktno u Švedsku putem Ministarstva pravde BiH.

Prema navodima Tužiteljstva, Odobašić je u zgradi Skupštine općine Bosanski Brod zlostavljao oštećenog nakon što su ga mučili i pretukli pripadnici Hrvatskog vijeća obrane.

Tereti se i da je staroj zgradi policije u Bosanskom Brodu mučio i nanio teške ozljede oštećenoj koja je bila zatvorena u ćeliji.

Branitelj Hadžisejdić je ranije izjavio da je optuženi Odobašić bolestan i da koristi invalidska kolica, prenio je Detektor.

Kopirati
Drag cursor here to close