Počeli i prosvjedi

U Srbiji uveli Covid propusnice, nitko iza 22 sata ne može ući u kafić bez nje

Na ulice Beograda izašli su građani nezadovoljni novom odlukom vlade o Covid propusnicama smatrajući da su nepotrebne i da krše pravo na privatnost.
Vijesti / Flash | 24. 10. 2021. u 08:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Srbiji je stanje s koronom još gore nego kod nas. Tamo je jučer bilo preko šest tisuća novozaraženih u razdoblju od 24 sata, umrlo je 60 ljudi. Srbija je počela s jačim mjerama kako bi se zaustavilo širenje virusa.

Odlukom vlade od subote u 22 sata počela je primjena Covid propusnica za ugostiteljske objekte u zatvorenom, kafiće, restorane, barove... Do 22 sata u te objekte se može ući bez Covid potvrde, ali za sve koji žele ući iza 22 sata moraju imati Covid potvrdu da su cijepljeni, negativni na PCR ili antigenskom testu.

U Srbiji uvođenjem Covid propusnica prvi put od početka epidemije žele obuzdati širenje zaraze i virus koji je već odnio 9000 života, a dnevne brojke idu i do sedam tisuća novozaraženih, prenosi 24sata.hr.

Da se nove mjere poštuju brinut će se oko 2500 inspektora.

U isto vrijeme počeli su prosvjedi. Na ulice Beograda izašli su građani nezadovoljni novom odlukom vlade o Covid propusnicama smatrajući da su nepotrebne i da krše pravo na privatnost.

Kopirati
Drag cursor here to close