Nezapamćena tragedija

U Srbiji proglašena trodnevna žalost

''Ovo je u srpskom društvu nezapamćemo i vjerojatno je pitanje za cijeli sustav što treba da unaprijedimo i da poduzmemo", naglasio je načelnig beogradske policije Veselin Milić.
Vijesti / Flash | 03. 05. 2023. u 15:03 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanski ministar obrazovanja Branko Ružić potvrdio je danas da je Vlada odlučila da zbog tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu proglasi trodnevnu žalost u Srbiji.

Na konferenciji za novinare osim Ružića prisustvovali su ministar policije Bratislav Gašić te načelnik beogradske policije Veselin Milić.

Podsjećamo, dječak K.K. koji je osumnjičen da je pucao jutros u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u Beogradu pri čemu je ubijeno osmoro djece i radnik osiguranja prema podacima policije mjesec dana je planirao smrtonosni pohod.

Utvrđeno je da su života lišeni: S.N. (2009. godište), P.A. (2011.), A.B. (2011.), A.D. (2009.), K.M. (2010.), M.A. (2009.), E.K. (2009.), A.Č. (2009.), kao i radnik osiguranja..

Šest učenika je ozlijeđeno, četiri dječaka i dvije djevojčice, kao i učiteljica S.T.

"Dvadeset pet godina je kako sam zasnovao radni odnos u MUP-u. Bio sam na tisuće očevida i izvršenih zločina, tragedija. Ovo je u srpskom društvu nezapamćemo i vjerojatno je pitanje za cijeli sustav što treba da unaprijedimo i da poduzmemo", naglasio je načelnig beogradske policije Veselin Milić.

Prema njegovim riječima na licu mjesta slobode je lišen K.K (2009.), a pronađeno je oružje kojim je izvršeno krivično djelo.

Kopirati
Drag cursor here to close