Sve isplanirao

Beogradska policija: Maloljetnik odredio prioritetne mete, otac dječaka uhićen

''Prvi sat je imalo njegovo odjeljenje. Imao pištolj od 9 milimetar sa tri okvira i malokalibarski pištolj, to je uzeo iz stana svoga oca. Stavio ga je u ruksak gdje je pripremio i 4 molotovljeva koktela.''
Vijesti / Crna Kronika | 03. 05. 2023. u 14:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veselin Milić, načelnik PU grada Beograd, na konferenciji za medije iznio je šokantne detalje o napadu u Beogradu, prenosi N1.

''Dječak je pozvao dežurnu službu. Smrtno stradalo osam učenika škola, od čega sedam djevojčica i jedan dječak. U istom događaju je još šest učenika ozlijeđena. Četir dječaka i dvije djevojčica, kao i profesorica'', kazao je on.

Sve isplanirao detaljno

Potom je kazao kako je mjesec dana planirao ovaj napad.

''Bio sam na tisuću očevida i vjerojatno je pitanje za cijeli sustav šta treba da unaprijedimo. Odmah nakon događaja na licu mjesta lišili smo slobode dijete. Na licu mjesta pronađeno oružje kojim je izvršno krivično djelo. Planski i organizirano mjesec dana planirano za izvršenje. U tijeku je očevid. Prema prikupljenim podacima dijete u dužem vremensku periodu je planirao izvršenje krivičnog djela, motiv nije utvrđen niti je priopćio. Dan 03.05. 2023. izabrao je učionicu povijesti jer je bila blizu ulaza u školu. Prvi sat je imalo njegovo odjeljenje. Imao pištolj od 9 milimetar sa tri okvira i malokalibarski pištolj, to je uzeo iz stana svoga oca. Stavio ga je u ruksak gdje je pripremio i 4 molotovljeva koktela. Po dolasku u školu odmah je uzeo pištolj i pucao odmah u osiguranje škole D.V. nakon čega se okrenuo ka djeci. Djevojčica je sjedila za stolom. Ostale koje su stajale za stolom pucao na njih i lišio ih života. Krenuo ka učionici hodnikom, usput zamjenio okvir ušao u učionici i odmah s vrata pucao ka učiteljici i ostalim učenicima. Izlazi iz učionice odlazi do dvorište vadi okvir i baca ga pored stepeništa i zove policiju. Planirao da ovo izvrši mjesec dana i ovo je bio spisak djece koju je planirao da likvidira. Sam je radio plan ulaza u školu, izlaza iz škole. Plan je nađen na njegovom radnom stolu”, kazao je.

Između ostalog, dodao je kako je maloljetnik odredio je prioritne mete.

''Ukazuje da je detalj po razredima škole, planirao kako da uđe u koju učionicu i kako da koje dijete likvidira. Ovim putem u ime MUP-a izražavam sućut obiteljima stradale djece i obitelji radnika osiguranja'', zaključio je Milić.

Išao s ocem u streljane

Također, otac Koste K. (14), osumnjičen da je jutros u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet osoba, među kojima su i učiteljica i radnik osiguranj, uhapšen je danas, rekao je na konferenciji za medije ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić.

''Otac izvršitelja ovog teškog djela, nemam druge riječi kojom bih mogao nazvati ovo, je uhićen. Oba pištolja su imala legalnu dozvolu muškog roditelja. On tvrdi da su bila zaključana u sefu pod šifrom, ali očigledno da je dijete imalo šifru čim je uspjelo da dođe u posjed pištolja i tri okvira puna sa po 15 metaka. Po neslužbenim informacijama, on je išao s ocem u streljane, trenirao je pucanje. Što reći, da li dijete od 12-13 godina treba time da se bavi? Prema ocu će biti poduzete zakonom predviđene mjere'', rekao je Gašić.

Dozvole za oružje ocu su izdane 2016. i 2017. godine.

Na konferenciji je načelnik Uprave Grada Beograd objavio jezive detalje da je Kosta ovo sve planirao mjesec dana i da je imao spisak djece za likvidaciju.

Stradalo je osam učenika i jedan radnik osiguranja.

Do sada je utvrđeno da se radi o S. N. (2009), B. A. (2011), A. B. (2011), A. D. ( 2009), K. M. (2010), M. A. (2009), E. K. (2009), A. Č. (2009) i radnik osiguranja, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close