ATR 72

U Sarajevu pao zrakoplov Red Winga sa 30 putnika

Na sreću, radi se samo o simuliranoj nesreći pada zrakoplova ATR 72 sa 30 putnika i članova posade kompanije Red Wing koji je letio na relaciji Ancona-Sarajevo.
Vijesti / Flash | 07. 10. 2019. u 14:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Međunarodnom aerodrom Sarajevo je u saradnji s interventnim službama i ustanovama lokalne zajednice održana vježba ''Nesreća zrakoplova u krugu Međunarodnog aerodroma Sarajevo'' (RED WING 8).

Simulirana je nesreća pada zrakoplova ATR 72 sa 30 putnika i članova posade kompanije Red Wing koji je letio na relaciji Ancona-Sarajevo.

U nesreći je bilo šest mrtvih, šest teško ozlijeđenih, deset lakše ozlijeđenih i osam neozlijeđenih putnika.

Uslijedile su akcije gašenja požara, spašavanja, evakuacije, te trijaža unesrećenih od strane aerodromskih službi i Hitne pomoći.

Simulacija nesreće i cjelokupne vježbe je imala za cilj provjeru sposobnosti osoblja i operativnosti važećeg plana za izvanredne situacije te organa i službi MAS uz podršku Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevo, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Granične policije BiH i MUP-a Kantona Sarajevo.

Komitet sigurnosti MAS koji je vršio monitoring vježbe istu je ocijenio uspješnom, a spremnost i uvježbanost sudionika se pokazala na zavidnoj razini.

Kopirati
Drag cursor here to close