Presijecanje vrpce

U RS-u ministrica svečano otvorila lift u knjižnici

Sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od 111 tisuća maraka donirala je Vlada, odnosno Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.
Vijesti / Flash | 13. 03. 2023. u 21:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: BN TV / U RS-u ministrica svečano otvorila lift u knjižnici

Presijecanjem crvene vrpce danas su ministrica financija Republike Srpske Zora Vidović i direktor Narodne knjižnice Srbac na svečan način otvorili novoizgrađeni lif i tako označili početak rada ove kulturne ustanove nakon renoviranja i opremanja njenih prostorija .

Sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od 111 tisuća maraka donirala je Vlada, odnosno Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Direktor biblioteke Branko Savanović je naglasio da su izgradnjom lifta i sanacijom prostora stvoreni uvjeti da knjigama imaju povoljan pristup, kako invalidne osobe, tako i osobe starije životne dobi, prenosi rtvbn.

“Biblioteka je osnovana prije 50 godina i tada je imala oko 800 knjiga na 16.512 stanovnika. Nažalost, danas imamo gotovo isti broj stanovnika, dok biblioteka raspolaže s više od 32.000 knjiga”, rekao je Savanović.

Foto: BN TV / Sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od 111 tisuća maraka donirala Vlada RS

On se pohvalio posebno s bogatom Zavičajnom zbirkom knjiga i radom Centra za srpsko-rusku kulturnu saradnju .

Ministrica Vidović je kazala da je ovo mali kulturni projekat u odnosu na brojne projekte u ovoj oblasti koje vlada podržava širom Republike Srpske. Obećala je i pomoć kod izgradnje i otvaranja Galerije u Srpcu.

Mada Narodna biblioteka u Srpcu ima veliki broj čitalaca, ova ustanova svojim mjerama podstiče na povećanje broja korisnika, naročito među najmlađim Srpčanima.

Članarine su oslobođena sva djeca predškolskog uzrasta, članovi Udruženja roditelja djece s posebnim potrebama “Izvor”, obitelji poginulih boraca, ratni-vojni invalidi i socijalno ugrožene osobe, kao i odjeljenja koja ostvare najbolje rezultate u učenju na kraju prvog polugodišta. 

Kopirati
Drag cursor here to close