Kiša i vatrogasci zajedno

U Raškoj Gori požar pod kontrolom, u Malom Polju ugašen

''Sve je ugašeno. Sinoć do 03.00 sati vatrogasci su gasili i jutros je bilo aktivno na par mjesta, ali pala je kiša – pa je i to ugašeno.''
Vijesti / Flash | 18. 08. 2021. u 08:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U Raškoj Gori još ponegdje gori, ali je požar pod kontrolom. Počela je kiša pomalo padati, pa se nadamo da će ugasiti i to što je ostalo'', rečeno je iz PVP Mostar za Bljesak.info.

Osim ovog požara, veliku zabrinutost građana Mostara izazvao je i požar u Malom Polju gdje je gorila trava i raslinje. U utorak (17. kolovoz 2021.) u kasnim večernjim satima požar se proširio, ali jutros stižu dobre vijesti.

''Sve je ugašeno. Sinoć do 03.00 sati vatrogasci su gasili i jutros je bilo aktivno na par mjesta, ali pala je kiša – pa je i to ugašeno. Sve je ugašeno'' potvrdili za Bljesak iz PVP Mostar u srijedu ujutro.

Osim ovih požara prema podacima Županijskog operativnog centra CZ u protekla 24 sata na Rotimlji je gorila trava i raslinje, te u Bijelom Polju.

Trenutno na terenu je aktivan požar ispred naseljenih mjesta Derani i Stupišta u općini Stolac. Gori trava i raslinje. Zbog nepristupačnosti terena, kao i minsko-sumnjive površine, otežano je gašenje.

Također aktivan je požar na lokaciji Kvanj, koji se proširio prema naseljenom mjestu Dolovi. Gori trava i raslinje. Na terenu su pripadnici DVD Stolac i lokalno stanovništvo. Požari ne prijete gore navedenim mjestima, priopćeno je iz Županijskog operativnog centra CZ-a.

Zabilježen je i niz požara u Čitluku, Čapljini, Prozor-Rami i Konjicu. Gorila je uglavnom trava i nisko raslinje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close