Ne odustaje

Dodik najavio: U ožujku Zakon o formiranju VSTV RS

''Za 90 dana treba da raspišemo natječaj, imenujemo novi VSTV, pripremimo sve i kad se zakon usvoji, negdje u ožujku, bit će 90 dana rok da on uspostavi svoje funkcioniranje'', istaknuo je Dodik.
Vijesti / Flash | 09. 02. 2022. u 19:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Milorad Dodik

"Republika Srpska sigurno neće odustati od formiranja Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća", izjavio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, prenosi N1.

Prijedlog zakona o VSTV ići će u javnu raspravu, a kada je riječ o zahtjevu iz Sarajeva da intervenira visoki predstavnik, Dodik je ponovio ranije izrečene stavove da njegovo imenovanje nije potvrđeno u VIjeću sigurnosti BiH te da Republika Srpska ne priznaje njegove bilo kakve odluke. Naveo je kako je oporba u RS protiv svega, pa i ovog zakona. Istaknuo je kako je zakon u javnoj raspravi.

''SNSD i ja ću se osobno založiti da vrijeme implementacije tog zakona bude 90 dana. Za 90 dana treba da raspišemo natječaj, imenujemo novi VSTV, pripremimo sve i kad se zakon usvoji, negdje u ožujku, bit će 90 dana rok da on uspostavi svoje funkcioniranje'', istaknuo je Dodik.

Dodik je podsjetio da Republika Srpska iz proračuna izdvaja sredstva za financiranje pravosudnih institucija u RS.

''Oni koji ne budu poštovali odluke Republike Srpske moraju da znaju da neće biti financirani iz proračuna RS'', rekao je Dodik.

 

Kopirati
Drag cursor here to close