Blagdan svetog Mihovila

U Orašju svečano obilježen Dan policije

Svečanoj akademiji prethodila je sveta misa u župnoj crkvi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju i polaganje vijenaca na spomen obilježju u parku.
Vijesti / Flash | 30. 09. 2019. u 16:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Županiji Posavskoj se po prvi put obilježava Dan policije u organizaciji Županije Posavske, Hercegovačko-neretvanske županije, Hercegbosanske županije, Županije Zapadnohercegovačke i Srednjobosanske županije, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora.

Svečanom obilježavanju Dana policije i njihovog nebeskog zaštitnika svetog Mihovila, nazočio je i Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora uz izaslanstvo članova Predsjedništva HNS-a. Ministri županija organizatora Željko Nedić, Slađan Bevanda, Zdravko Boras, Darinko Mihaljević, Feliks Vidović i šef policije Brčko Distrikta BiH Goran Pisić.

Akademiji su nazočili i predstavnici izvršne, zakonodavne i sudske vlasti u BiH i FBiH, predsjednik FBiH Marinko Čavara, dopredsjednik RS Josip Jerković, predstavnici policijskih agencija, pripadnici Oružanih snaga BiH, predstavnici Veleposlanstva i konzulata RH u BiH, predstavnici vlasti svih pet županija, kao i brojni policijski djelatnici.

Pozdravne riječi na početku je uputio ministar unutarnjih poslova ŽP Željko Nedić koji je govorio o povijesti i ulozi policije.

''Visok stupanj osobne imovinske sigurnosti je strateški cilj, te temeljena i trajna zadaća MUP-a Županije Posavske koji od svog osnutka pa do danas prešlo značajan put na planu opremanja, edukacije i usvajanja najviših standarda o radu, te stasalo u odgovornu i stabilnu policijsku organizaciju sposobnu da odgovori na sve sigurnosne izazove suvremenog doba'', istaknuo je Nedić.

Foto: HDZ BiH / Dan policije: Svečano obilježen blagdan svetog Mihovila u Orašju

Predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić, uz čestitanje Dana policije, zahvalio je svima koji su doprinijeli u razvoju policijskih snaga.

''Vlada Županije Posavske će nakon današnjeg potpisanog Kolektivnog ugovora, nastaviti i drugim mjerama, skupa s policijskim službenicima, učiniti sve da imamo jedan siguran prostor u Županiji Posavskoj. Prilika je zahvaliti se svima onima koji su u tom vremenu od 90.-ih godina, od svih policajaca, zapovjednika, svih naših ministara dali svoj doprinos razvoju ovakve policije. Ali isto tako zahvala svima onima koji će u budućnosti skrbiti o sigurnosti ovoga prostora. Naći ćemo načina kako odgovoriti na izazove modernog vremena i vjerujem da ćemo u svemu tome uspjeti'', kazao je Topić.

Mijo Krešić zamjenik ministra sigurnosti BiH naglasio je kako se diljem Europe i svijeta navršilo 70 godina od obilježavanja Dana policije, čiji je zaštitnik Sveti Mihovil.

''Za policiju je važno provođenje zakona, častan i pošten rad, te ulaganje u izvrsnost i znanje kako bi odgovorili sigurnosnim izazovima današnjeg vremena'', kazao je Krešić.

Cijeli program Akademije bio je upotpunjen prigodnim glazbenim programom u izvedbi sestara Marije i Jelene Ilišević. Svečanoj akademiji prethodila je sveta misa u župnoj crkvi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju i polaganje vijenaca na spomen obilježju u parku, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close