Blagdan svetog Mihovila

U Livnu obilježen Dan policije

Vijesti / Politika | 29. 09. 2017. u 16:51 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora BiH, a u organizaciji MUP-ova Hercegbosanske, Zapadnohercegovačke, Hercegovačko-neretvanske, Srednjobosanske i Posavske županije, u Livnu je u subotu organizirano svečano obilježavanje blagdana svetog Mihovila - zaštitnika policije.

Tim povodom, u dvorani Narodnog sveučilišta održana je svečana akademija kojoj su, između ostalih, nazočili predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović, predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara, ministar financija i riznice Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda te načelnik splitske Policijske uprave i izaslanik ministra unutarnjih poslova Republike Hrvatske Slobodan Marendić.

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović čestitao je svim policijskim službenicima Dan policije, a u svom obraćanju govorio je o značaju HNS-a BiH, potrebi uvođenja istih standarda svih policijskih agencija i potrebi zajedništva, naglasivši kako je došlo vrijeme da se moraju riješiti odnosi u BiH te da će BiH biti izgrađena kao europski projekt.

Čović je u izjavi za novinare kazao kako proslava Dana policije u kojoj sudjeluje pet županija s prostora FBiH ima jako veliki značaj te predstavlja snagu tog prostora koja može biti garancija svakom Hrvatu diljem BiH da ima netko tko razmišlja o njegovoj slobodi te osobnoj i imovinskoj sigurnosti u izgradnji države po mjeri hrvatskog, uz druga dva konstitutivna naroda.

''Ključne osobe koje prave jedan od tih bitnih elemenata vjerovanja da ima smisla ostati i graditi svoju budućnost na ovim prostorima je upravo naša policija. Ta struktura treba da dobije jednu motiviranost da radi svoj posao uz kvalitetnu obučenost po najvišim standardima jer naš kandidatski postupak znači ubrzano otvaranje poglavlja koji će vezati policijske strukture sa svim drugim članicama EU'', naglasio je Čović.

Prije svečane akademije služena je sveta misa u crkvi Svih svetih u Livnu, nakon koje je organiziran mimohod policijskih postrojbi od crkve do Spomenika svim braniteljima poginulim za slobodu hrvatskog naroda, gdje je upriličeno polaganje vijenaca i paljenje svijeća.

Kopirati
Drag cursor here to close