Akcija ''Glumac''

SIPA slobode lišila sedam osoba zbog nedozvoljenog prometa opojnim drogama

Prilikom petresa je otkriveno i privremeno oduzeto 500 grama opojne droge kokain, oko tri kilograma opojne droge marihuana i deset mobilnih telefona.
Vijesti / Crna Kronika | 26. 02. 2022. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su na području Šamca i Odžaka, realizirali operetivnu akciju “Glumac”, kada su izvršili pretrese stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari i slobode lišili sedam osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo “Organizirani kriminal” u vezi sa krivičnim djelom “Neovlašten promet opojnim drogama” iz Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine i krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga” iz Krivičnog zakona Republike Srpske.

Osobe lišene slobode susprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, te će po završetku navedenih radnji biti predane u dalju nadležnost Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine. 

Prilikom petresa je otkriveno i privremeno oduzeto 500 grama opojne droge kokain, oko tri kilograma opojne droge marihuana i deset mobilnih telefona. 

Aktivnosti policijskih službenika SIPA-e su realizirane po naredbi Suda Bosne i Hercegovine a pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i u suradnji sa policijskim službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutarnjih poslova Posavske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close