Promocija kadeta

U Mostaru promovirana XIII. generacija mlađih inspektora

Riječ je o XIII. generaciji koja je u Agenciji pohađala temeljnu policijsku obuku II. razine i stekla čin mlađeg inspektora.
Vijesti / Flash | 23. 12. 2021. u 13:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova danas je u čin mlađeg inspektora promovirano 10 kadeta Državne agencije za istragu i zaštitu SIPA. Riječ je o XIII. generaciji koja je u Agenciji pohađala temeljnu policijsku obuku II. razine i stekla čin mlađeg inspektora.

Nastavni plan i program obuhvaća obradu 17 nastavnih predmeta u dvije faze. Prva faza je teorijska nastava s praktičnim vježbama, a druga odnosi se na situacijsku nastavu.

Foto: Bljesak.info / U Mostaru promovirana XIII. generacija mlađih inspektora

U četiri mjeseca njegovog boravka održano je 745 nastavnih sati tijekom kojih su obrađeni predmeti: kriminalističke taktike, tehnike i metodike, rukovanje naoružanjem i vještine građenja, rukovođenje u policiji, sigurnost prometa, specijalno tijesno obrazovanje, Ustav, kazneno, prekršajno i kazneno-postupovno pravo, psihologija, ljudska prava, informatika, engleski i , naravno, predmet kriminalističke istrage koje će biti njihova svakodnevnica.

Foto: Bljesak.info / U Mostaru promovirana XIII. generacija mlađih inspektora

Opći uspjeh ove generacije je odličan, a kadetkinjom generacije Nastavničko vijeće Agencije proglasilo je Valentinu Dunđer. S obzirom na odličan uspjeh u obrazovnom procesu ravnatelj agencije je odlučio posebne pohvalnice uručiti kadetima Marku Tesiću i Azri Hadžić.

Kopirati
Drag cursor here to close