AEPTM

Mostar: Policija Brčko distrikta BiH bogatija za 16 policajaca

Opći uspjeh ove generacije je vrlo dobar, a kadetom generacije Nastavničko vijeće Agencije proglasilo je Bakira Memiševića.
Vijesti / Flash | 30. 09. 2021. u 21:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova (AEPTM) u Mostaru 16 kadeta Policije Brčko distrikta BiH u četvrtak je promovirano u čin “policajac”.

Riječ je o XV. generaciji koja je u Agenciji pohađala temeljnu policijsku obuku I. nivoa i stekla navedeni čin.

Direktor AEPTM-a Marko Vujević kazao je kako je ova generacija odradila vrlo kvalitetnu obuku.
 
"Kroz tu obuku kadeti su stekli određene vještine, a i kroz same ocjene i završni rad pokazali visoku razinu uspjeha. Nadam se da su u Agenciji stekli dovoljno znanja koje će odsada primjenjivati u svojoj matičnoj policijskoj postaji, a mi ovim činom gradimo i jačamo sustav kad je u pitanju aspekt sigurnosti BiH, a to nam i je temeljna zadaća", kazao je Vujević.
 
Zahvalio je novim policajcima koji su se, kako je rekao, u vremenima punim sigurnosnih izazova odvažili i odlučili na ovako častan i odgovoran poziv.
 
 
"Oni su tek položili temeljni dio i sada slijedi onaj dio kroz praksu i stjecanje znanja kroz sljedeće godine njihovoga rada i težit će tome da budu još više usavršeni i da mogu ispuniti najodgovornije profesionalne zadaće", kazao je ravnatelj AEPTM-a.
 
Zapovjednik Jedinice opće Policije Brčko distrikta BiH Dragomir Nišić pohvalio je dosadašnju suradnju Policije Distrikta i AEPTM-a.
 
"Smatramo i iskreno se nadamo da ćemo ovu suradnju nastaviti i u budućnost. Što se tiče ove generacije kadeta, uopće ne sumnjamo u njihovu obučenost, a na nama je sada da to sve što su u AEPTM-u naučili prenesemo u praksu i pomognemo im uklopiti se u naše, u ovo vrijeme, vrlo teške poslove", istaknuo je.
 
Obrazovni proces trajao je osam mjeseci i bio je podijeljen u tri faze: teorijska nastava s praktičnim vježbama, praktična obuka i završni ispit. Nastavni plan i program realiziran je kroz 16 predmeta, odnosno 1.323 nastavna i radna sata.
 
Opći uspjeh ove generacije je vrlo dobar, a kadetom generacije Nastavničko vijeće Agencije proglasilo je Bakira Memiševića.
Kopirati
Drag cursor here to close