Iz Pakistana

U Mostaru otkrivena nova grupa migranta

Iz policije je ranije za naš medij rečeno da ukoliko uoče migrante pozovu policiju, koja će djelovati u okviru njihovih ovlasti.
Vijesti / Flash | 14. 11. 2018. u 16:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Patrola policije je u utorak u Mostaru zatekla grupu od 11 migranata iz Pakisatana.

''13.11.2018. godine, oko 7,30 sati, patrola policije PS Mostar Jug je na području Jelačić podruma, uz put za Blagaj-Gnojnice, zatekla grupu od 11 migranata, državljana Pakistana. Isti su prevezeni do prostorija Službe za strance u Mostaru'', navedeno je iz MUP-a HNŽ-a.

Iz policije je ranije za naš medij rečeno da ukoliko uoče migrante pozovu policiju, koja će djelovati u okviru njihovih ovlasti.

Migranti su u više navrata uočeni u Mostaru, Čapljini, Širokom Brijegu i drugim gradovima BiH. U dva navrata policija je spriječila krijumčarenje migranta u Mostaru.  

Zabilježene su provele u napuštene objekte od strane migranta, te krađe i tučnjave.

Širenje panike

Ovi događaji doprinijeli su širenju dezinformacija da su migranti u Mostaru silovali djevojku. Također su kružile dezinformacije da policija upozorava djevojke po Mostaru da ne šetaju same, da su migranta pojeli vukovi kod Kupresa te da su oteli djevojke u Posušju.

Iz MUP-a HNŽ-a potvrđeno nam je kako nije prijavljeno silovanje te kako policija ne izdaje nikakva upozorenja. No, rekli su kako sve migrante koje zateknu, provjere i upute u Ured za strance koji se nalazi u tržnom centru u Orci.

Također, informacije o otmici djevojaka u Posušju potpuna su izmišljotina. Isto tako, potvrđeno nam je da u Kupresu nije zabilježen slučaj da je pronađeno izgriženo tijelo migranta te kako je riječ o potpunoj izmišljotini.

Službeni podaci o migrantima

Prema podacima Službe za poslove sa strancima, dnevni priljev migranata u studenom je smanjen u odnosu na listopad ove godine. Od 31. 10. 2018. do 8. 11. 2018. godine Službi za poslove sa strancima prijavljeno je 926 nezakonitih migranata.

Namjeru za podnošenje zahtjeva za azil u BiH u ovom periodu iskazale su 872 osobe, dok je samo jedna osoba podnijela zahtjev za azil.

Od početka ove godine do 8. studenog u BiH je prijavljeno 21.708 nezakonitih migranata, a namjeru za podnošenje azila u ovom periodu je iskazalo 20.497 osoba, dok je njih 1.316  podnijelo zahtjev za azil. Najveći broj migranata dolazi iz Pakistana (7.224), Irana (3.466), Sirije (2.616), Afganistana (2.613), Iraka (1.958) i Libije (764), priopćeno je ranije iz VMBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close