Stotinjak migranata

Migranti vraćeni u Sarajevo

Vojarna Ušivak po medijskim navodima je popunjena te će se uskoro pojaviti novi problemi gdje smjestiti migrante.
Vijesti / Flash | 10. 11. 2018. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stotinjak migranata kojima je prije dvije večeri zabranjeno napuštanje vlaka u Bihaću u sjeverozapadnom dijelu BiH, u subotu ujutro je autobusima vraćeno u Sarajevo te je smješteno u napuštenu vojarnu koja je nedavno prilagođena za prihvat migranata.

 U vojarnu Ušivak kod Sarajeva jutros su vraćeni muškarci u dvadesetim i tridesetim godinama života.

Neki od njih imali su iskaznicu Međunarodne organizacije za migracije (IOM) jer su prije bili smješteni u ovoj vojarni. Svi migranti koji su vraćeni u vojarnu, gdje su našli privremeni smještaj, ranije je registrirala Služba za poslove sa strancima BiH, piše Hina.

Vojarna Ušivak po medijskim navodima je popunjena te će se uskoro pojaviti novi problemi gdje smjestiti migrante.

Policija iz Unsko-sanske županije u četvrtak navečer je zaustavila vlak s oko 150 migranata koji su stigli u Bihać te su ga držali blokiranim jer se tamošnje vlasti protive smještaju migranata u ovoj županiji i traže njihov povratak u Sarajevo.

Vlasti iz Unsko-sanske županije, koje su suočene s najvećim priljevom migranata koji preko ilegalnih prijelaza pokušavaju ući u Hrvatsku i dalje nastaviti prema zemljama Europske unije, prošloga mjeseca donijele su odluku o onemogućavanju ulaska migranata u ovu županiju. Oni, po medijskim navodima, svejedno dolaze na ovo područje u nadi da će nastaviti svoj put.

Kopirati
Drag cursor here to close