Petomjesečni projekt

U Konjicu deminirano 3, 8 milijuna kvadratnih metara

Od mina je očišćeno područje lokalnih zajednica Jošanica i Turija koje su naseljene i nalaze se u neposrednoj blizini gradskog područja Konjica.
Vijesti / Flash | 03. 10. 2017. u 14:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za obuku pasa za otkrivanje mina u Bosni i Hercegovini završio je implementaciju projekta oslobađanja 3,8 milijuna kvadratnih metara minski sumnjive površine u općini Konjic, koja je desetljećima nakon rata bila nedostupna lokalnom stanovništvu.

Od mina je očišćeno područje lokalnih zajednica Jošanica i Turija koje su naseljene i nalaze se u neposrednoj blizini gradskog područja Konjica.

O značaju ovog projekta oslobađanja minski sumnjive površine govori podatak da je dosad u svim dosadašnjim projektima deminiranja poslije rata u ovoj općini deminirano 1,4 milijuna kvadratnih metara, dok je samo ovim projektom oslobođeno 3,8 milijuna kvadratnih metara.

Projekt je trajao pet mjeseci, a aktivnosti na terenu pratilo je i sveobuhvatno upoznavanje lokalnog stanovništva s granicama deminirane površine.

Izuzetna suradnja ostvarena je i s lokalnim vlastima, a pronađeno je i uništeno ukupno 76 minsko-eksplozivnih naprava, priopćeno je iz Centara za obuku pasa za otkrivanje mina u BiH.

Projekt je financiran sredstvima Vlade Sjedinjenih Američkih Država, zbog čega im je načelnik Općine Konjic Emir Bubalo uime stanovnika Konjica, općine koja je suočena s velikim problemom minske opasnosti, zahvalio na nesebičnoj podršci u oblasti deminiranja u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close