Eksplozija

U Livanjskom polju od mine poginuo mlađi lovac

Vijesti / Crna Kronika | 18. 09. 2016. u 09:20 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Livanjskom polju kod sela Čelebić lovac je ušao u minsko polje, nakon čega je odjeknula eksplozija, saznaje Avaz. Ekipa Federalne uprave Civilne zaštite nalazi se na terenu i prema prvim informacijama nije sigurno je li nesretni čovjek preživio.

Sa mjesta događaja za Avaz se javio Fahrudin Solak, direktor FUCZ te kazao da lovac ne daje znake života i da je akcija evakuacije muškarca u tijeku. Kako se saznaje poginuo je Mile Barbarić iz mjesta Kovačić.

"Teren je nepristupačan, nalazimo se u minskom polju. Koliko uspjevamo vidjeti pored stradalog muškarca nalazi se još jedna neaktivirana mina PROM. Pretpostavljamo da je mina koja je eksplodirala također bila PROM", kazao je Solak.

Nešto prije 11 sati pripadnici FUCZ su uspjeli doći do stradalog lovca. Kako je potvrđeno za portal Avaz, riječ je o mlađem muškarcu koji je stradao od mine PROM1. U neposrednoj blizini pronađena je mina PROM2, potvrdio je Solak.

Solak je istaknuo da je to najopasnija mina koja se može naći u polju i da rijetko koja osoba koja dođe u dodir s njom preživi. Na terenu se nalaze dva tima Federalne uprave civilne zaštite koja su uspjela izvući tijelo mlađeg muškarca.

Kopirati
Drag cursor here to close