Gori sve!

U Jajcu spaljeno 1.700 kilograma zaplijenjene droge

U pećima firme B.S.I. iz Jajca uništeno oko 1.700 kilograma zaplijenjenih opojnih droga, a najviše marihuane, amfetamina i heroina.
Vijesti / Flash | 19. 04. 2021. u 09:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povjerenstvo za uništavanje opojnih droga pri Savjetu ministara Bosne i Hercegovine je 30. ožujka 2021. godine, uz podršku Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, izvršila uništavanje oduzetih opojnih droga koje su bile deponirane u prostorijama Federalne uprave policije i Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), objavio je Radio Sarajevo.

Uništavanje oduzetih opojnih droga je izvršeno na osnovu naredbi više sudova iz Bosne i Hercegovine.

Foto: Ministarstvo sigurnosti / U Jajcu spaljeno 1.700 kilograma zaplijenjene droge

Navedene aktivnosti provedene su u skladu s odredbama Pravilnika o čuvanju i uništavanju oduzete opojne droge, psihotropnih tvari, biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga i prekursora.

Tom prilikom je u pećima firme B.S.I. iz Jajca uništeno oko 1.700 kilograma zaplijenjenih opojnih droga, a najviše marihuane, amfetamina i heroina.

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine izražava zahvalnost menadžmentu i radnicima firme B.S.I. d.o.o. iz Jajca na profesionalnom i korektnom odnosu i suradnji.

Kopirati
Drag cursor here to close