Zenica

U akciji 'Mreža III' uhićeno 14 osoba

''Radi se o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva "Mreža III", koju provodi Uprava policije MUP-a ZDK, a koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje kaznenih djela''
Vijesti / Flash | 25. 09. 2019. u 12:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona jutros su istovremeno započeli pretrese na dvadeset i jednoj lokaciji na području Zenice, a tom je prilikom slobode lišeno 14 osoba.

''Radi se o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva "Mreža III", koju provodi Uprava policije MUP-a ZDK, a koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje kaznenih djela "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i "nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija", kazala je Feni glasnogovornica MUP-a ZDK Aldina Alić.

Dodala je kako je akcija pri kraju, ali da se traga za još dvije osobe koje su u bijegu. Uhićeni su privedeni u policijske prostorije i nad njima je izvršena obrada, a akcija se provodi u suradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona i po naredbama Općinskog suda u Zenici.

Akcija predstavlja nastavak operativnih akcija "Mreža I" i "Mreža II", koje su provedene u 2016. i 2017. godini te u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba tada je bio lišen slobode, a pronađene su te oduzete značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz kaznenih djela počinjenih od osoba koja su bila meta operativnih akcija.

Kopirati
Drag cursor here to close