''Sindrom nekažnjivosti''

Twitter prepiska - Tegeltija se žalio na izvještaj OSCE-a, odgovorio i Sattler

Prvi komentar na Tegeltijnu njegovu objavio ostavio je Johann Sattler
Vijesti / Flash | 23. 11. 2020. u 15:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Milan Tegeltija, požalio se pratiteljima na svom Twitter nalogu nakon što je OSCE objavio Godišnji izvještaj o odgovoru pravosuđa na korupciju: ''Sindrom nekažnjivosti'', koji ukazuje na ukupno pogoršanje učinka sudaca i tužitelja.

''OEBS misija u BIH, u pogledu vladavine prava, NEMA mandat da preispituje i komentira odluke sudskih, tužiteljskih i disciplinskih organa, niti da se bavi tumačenjem domaćih Zakona od strane nadležnih institucija u pojedinačnim  sudskim, tužiteljskim i disciplinskim predmetima'' napisao je Tegeltija, dijeleći sa stranice OSCE-a opis aktivnosti koje Misija OSCE-a pruža u BiH.

Prvi komentar na njegovu objavio ostavio je Johann Sattler, specijalni predstavnik EU u BiH, stavljajući zbunjeni emotikon.

Tegeltija je odmah odgovorio i upitao gdje je pogriješio, obrazlađuđi svoj komentar rekao je da odluke sudova, tužitelja ili disciplinskih tribunala u individualnim slučajevima mogu biti predmet ponovnog razmtranja samo na nacionalnim sudovima i Europskom sudu za ljudska prava u odgovarajućim postupcima. Mandat OSCE-a odnosi se na opća pitanja vladavine prava, a ne na pojedinačne slučajeve".

U raspravu su se uključili i građani, poneki kritizirajući Tegeltijin engleski, dok se drugi nadaju da Tegeltija s''razumije da je opću sliku pravde moguće dobiti samo pregledom pojedinačnih slučajeva''.

Dok je jedan komentator rekao ''Najveća pogreška bila bi privatizacija zakona ... oh, čekajte, to ste već davno učinili''

Kopirati
Drag cursor here to close