Zbog utjecaja na svjedoke

Tužiteljstvo traži zadržavanje u pritvoru uhićenih zbog izbornih prijevara

Prijedlog mjera zabrane bit će upućen kako bi se osiguralo neometano provođenje istrage u ovom predmetu.
Vijesti / Flash | 17. 09. 2020. u 15:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera zabrane, za tri osumnjičene osobe, lišene slobode u okviru istrage kaznenog djela izborne prijevare na području Sanskog Mosta, za vrijeme općih izbora 2018. godine.

Prijedlog mjera zabrane bit će upućen kako bi se osiguralo neometano provođenje istrage u ovom predmetu. 

Mjere zabrane, koje između ostalog uključuju ograničenje boravka i kretanja osumnjičenih, te zabranu kontakta sa osumnjičenicima i svjedocima u ovom predmetu, predložene su kako bi Tužiteljstvo BiH, SIPA i partnerske institucije i agencije, mogle neometano provesti i okončati istragu u ovom predmetu.

Istraga u predmetu se intenzivno nastavlja, navode iz Tužiteljstva BiH.

Podsjetimo,  Asim Kamber, Mirela Husić i Fazir Vukalić predati su u nadležnost Tužiteljstva BiH, nakon što su ih uhitili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Ova istraga Tužiteljstva BiH je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje kaznenih djela izborne prevare za koje se sumnja da su počinjena tijekom općih izbora u BiH 2018. godine.

Policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, uz asistenciju policije MUP-a USK, su na području Sanskog Mosta izvršili pretrese objekata i prostorija, koje koriste troje osumnjičenih.

Oni su osumnjičeni da su, u svojstvu članova izbornih tijela, nezakonito glasovali koristeći podatke preminulih osoba, kao i koristeći glasove za osobe koje nisu izašle na izbore, a sa ciljem da pribave što veći broj glasova za određene kandidate sa područja Sanskog Mosta, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close