Izborna krađa

Asim Kamber i suradnici predani u nadležnost Tužiteljstva BiH

Kamber je inače SDA kandidat za načelnika Sanskog Mosta na predstojećim Lokalnim izborima.
Vijesti / Politika | 17. 09. 2020. u 10:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Asim Kamber, Mirela Husić i Fazir Vukalić predati su u nadležnost Tužiteljstva BiH, nakon što su ih jučer uhitili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). Ovu informaciju za Avaz je potvrdio Luka Miladinović, glasnogovornik SIPA-e.

Kamber (SDA) je jutros predan Tužiteljstvu,  a Vukelić još sinoć. Tužiteljstvo će danas nakon što ih tužitelj ispita odlučiti i tome hoće li tražiti pritvor ili mjere zabrane. Postupajući tužitelj je Ćazim Hasanspahić.

Kamber je inače SDA kandidat za načelnika Sanskog Mosta na predstojećim Lokalnim izborima.

Ova istraga Tužiteljstva BiH je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje kaznenih djela izborne prevare za koje se sumnja da su počinjena tijekom općih izbora u BiH 2018. godine. SIPA je jučer pretresla njegove stanove i kuću u Sanskom Mostu te izuzela brojnu dokumentaciju.

Iz Tužiteljstva BiH priopćeno je jučer kako su aktivnosti na području Sanskog Mosta počinjene tijekom općih izbora 2018. godine.

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, uz naredbu Suda BiH, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, uz asistenciju policije MUP-a USK, su na području Sanskog Mosta izvršili pretrese objekata i prostorija, koje koriste troje osumnjičenih.

Oni su osumnjičeni da su, u svojstvu članova izbornih tijela, nezakonito glasovali koristeći podatke preminulih osoba, kao i koristeći glasove za osobe koje nisu izašle na izbore, a sa ciljem da pribave što veći broj glasova za određene kandidate sa područja Sanskog Mosta, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close