Hornet

Pali zbog Sky aplikacije - Švercali drogu iz Crne Gore u BiH

Akcija Hornet provodi se u suradnji s MUP-om Kantona Sarajevo, čiji su policijski službenici na ovom području lišili slobode više osoba.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 12. 2022. u 12:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Internet 

Policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske su u okviru akcije kodnog naziva ''Hornet'', na području Foče lišili slobode osobe inicijala B. D., N. V. i D. S. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo ''Organizirani kriminal'' iz člana 250. KZ BiH, a u vezi s kaznenim djelom ''Neovlašteni promet opojnim drogama'' iz člana 195. KZ BiH.

U toku su pretresi objekata, pokretnih stvari i vozila koja koriste osumnjičene osobe, a aktivnosti se realiziraju po nalogu Suda BiH, a pod nadzorom Tužiteljstva BiH.

Navedena akcija provodi se u suradnji s MUP-om Kantona Sarajevo, čiji su policijski službenici na ovom području lišili slobode više osoba.

Ova organizirana kriminalna grupa sumnjiči se da je na području Crne Gore nabavljala veće količine opojne droge marihuane, te organizirala prenos, skrivanje i krijumčarenje ove opojne droge, a nakon toga distribuciju i prodaju u BiH.

Kako prenose pojedini portali u Foči su uhićeni Bojan Drakul, Nedeljko Vuković i Dražen Salamadija.

U Sarajevu je među uhićenima Amel Bogučanin, piše BH TV.

Prema Raportovim informacija Drakul je šef ove organizirane grupe, koja se sumnjiči za prodaju droge.

Akciju provode MUP KS i MUP RS, a podaci za razbijanje ove grupe dobiveni su iz Sky aplikacije.

Kopirati
Drag cursor here to close