Ajanovićev predmet

Tužiteljstvo HNŽ preuzelo prijavu protiv Skočibušića zbog vode

Vijesti / Flash | 14. 12. 2022. u 15:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović podnio krivičnu prijavu Federalnom tužiteljstvu protiv Siniše Skočibušića, direktora Zavoda za javno zdravstvo FBiH i drugih odgovornih osoba, Agencije za sigurnost hrane BiH i proizvođača flaširanih voda za piće za koje je utvrđeno da su bakteriološki neispravne i da sadrže fekalne materije, ovo tužiteljstvo dostavilo je na adresu BOSS-a obavijest o postupanju.

U obavijesti se navodi, između ostalog "...kako iz krivične prijave proizlazi da su prijavljeni Siniša Skočibušić, direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH i druge odgovorne osobe ovog Zavoda, te obzirom na krivična djela koja su prijavljena, očito je da su radnje izvršenja poduzimane u sjedištu Zavoda za javno zdravstvo FBiH u Mostaru odnosno na području mjesne nadležnosti Kantonalnog tužiteljstva HNŽ Mostar, navedena krivična prijava je dana 7.12.2022. godine dostavljena Kantonalnom Tužiteljstvu HNK Mostar, kao stvarno i mjesno nadležnom Tužiteljstvu''.

Ranije je objavljeno da je u krivičnoj prijavi navedeno kako je ova stranka još 18. 11. 2022. godine dostavila zahtjev Zavodu za javno zdravstvo FBiH da se neispravna voda povuče sa tržišta i objavi tko su proizvođači sedam flaširanih voda za koje je utvrđeno da su bakteriološki neispravne, kako bi se spriječilo dalje ugrožavanje zdravlja građana konzumiranjem zagađene vode, a skrivanje proizvođača neispravne vode dodatno ugrožava zdravlje građana.

Kopirati
Drag cursor here to close