Upućen

Tužiteljstvo BiH: Prijedlog za određivanje pritvora Darku Elezu

Srbija je sinoć izručila Darka Eleza Bosni i Hercegovini.
Vijesti / Flash | 04. 03. 2021. u 15:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Internet / Darko Elez

Postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, tokom dana u popodnevnim satima, prema Sudu BiH uputit će prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Darka Eleza (1980).

Prijedlog pritvora bit će upućen u zakonskom roku, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Srbija je sinoć izručila Darka Eleza Bosni i Hercegovini. Apelacioni sud u Beogradu je polovinom veljače pravomoćno odlučio da su ispunjeni uvjeti za izručenje Eleza BiH, koja ga traži zbog niza krivičnih djela organiziranog kriminala.

Sud je odbio žalbu Elezovog odvjetnika i potvrdio rješenje Višeg suda u Beogradu iz siječnja, kojim je utvrđeno da su ispunjeni uvjeti za njegovo izručenje zbog niza teških krivičnih djela organiziranog kriminala izvršenih 2015, 2017, 2018. i 2019. godine.

Tim rješenjem je odbijen dio molbe BiH za izručenje Eleza povodom drugog niza krivičnih djela izvršenih od 2005. do 2009. godine, jer tada nije bio na snazi Ugovor o izručenju između Srbije i Bosne i Hercegovine.

Elez se nalazio u ekstradicionom pritvoru od uhićenja u prosincu u Beogradu, gdje živi i radi duži niz godina, nakon što je u Srbiji izdržao kaznu od devet godina zatvora, na koju je bio osuđen kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. na teritoriji Srbije i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična djela.

Mediji ga u Srbiji pominju kao suradnika nedavno uhićenog Veljka Belivuka.

 

Kopirati
Drag cursor here to close