Konferencija OSCE-a

Tužiteljstvo BiH odlučno u borbi protiv korupcije

Projekt se, uz podršku Delegacije EU u BiH, realizira u organizaciji Misije OSCE-a u BiH, a obuhvaćat će zemlje regiona Zapadnog Balkana.
Vijesti / Flash | 29. 04. 2021. u 13:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Gordana Tadić, sa svojim suradnicima, sudjelovala je na video-konferenciji u organizaciji Misije OSCE-a u BiH i Delegacije Europske unije u BiH, koja je posvećena regionalnom projektu analize i praćenja procesuiranja organiziranog kriminala i korupcije, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Na sastanku su sudjelovali i šefica Misije OSCE-a u BiH nj.e. Kathleen Kavalec, šef Delegacije EU u BiH, nj.e. Johann Sattler, dužnosnica Misije OSCE-a zadužena za realizaciju projekta u BiH, Meagan Smith Hrle, te najviši dužnosnici pravosudnih institucija u BiH, predsjednik VSTV BiH, Halil Lagumdžija, potpredsjednica VSTV BiH Biljana Simeunović, predsjednik Suda BiH Ranko Debevec i ministar pravde Josip Grubeša.

Glavna tužiteljica Tadić istaknula je punu potporu ovom projektu, kao i opredijeljenost Tužiteljstva BiH za odlučnu borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije.  

Video: Obitelj Grabo - Začarani krug

Tužiteljstvo BiH u radu ima veći broj složenih predmeta organiziranog kriminala, koji često imaju regionalnu i međunarodnu dimenziju, a u protekle dvije godine, pokrenute su značajne aktivnosti u borbi protiv korupcije, koji su dijelom već rezultirali sudskim postupcima koji su u tijeku.

Na sastanku je istaknut značaj projekata koji pomažu i daju potporu procesuiranju predmeta organiziranog kriminala i korupcije, što je zajednički interes zemalja Zapadnog Balkana, u procesu jačanja vladavine prava na putu europskih integracija.

Kopirati
Drag cursor here to close