Srednja Špionica

Tuže stožer zbog nezakonite karantene!

Stožer Civilne zaštite grada Srebrenika, tj. njegovi članovi nisu imali ovlaštenje za stavljanje u izolaciju - karantenu 460 stanovnika naselja Špionica Srednja...
Vijesti / Flash | 22. 04. 2020. u 10:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naselje Srednja Špionica u kojem živi više od 400 stanovnika, krajem ožujka je stavljeno u karantenu odlukom Kriznog stožera Civilne zaštite Srebrenik, a nakon što je utvrđeno da je nulti pacijent žena koja se kretala na više lokacija.

Kako prenosi Televizija N1, odvjetnici Marijana Marković i Damir Alić odlučili su podnijeti krivičnu prijavu protiv Kriznog stožera Srebrenika zbog ove mjere navodeći da su mještani, njih nekoliko stotina, bili u nezakonitoj karanteni.

''Od proglašenja izolacije - karantena u naselju Špionica Srednja, njezino stanovništvo je bilo uskraćeno za bilo kakve informacije od strane struke - epidemiologa u pogledu cjelokupne epidemiološke situacije, testiranja i vrste testova, postupka testiranja i potrebe za testiranjem, niti su dobili bilo kakva uputstva o načinu postupanja u nastaloj situaciji", stoji, između ostalog, u krivičnoj prijavi.


Kako navode u krivičnoj prijavi, Stožer Civilne zaštite grada Srebrenika, tj. njegovi članovi nisu imali ovlaštenje za stavljanje u izolaciju - karantenu 460 stanovnika naselja Špionica Srednja, što su znali ili morali znati, te da su takvim postupanjem i svim ostalim radnjama koje su s tim u vezi poduzeli postupali nezakonito, te time stanovnicima naselja Špionica Srednja prouzrokovali kako materijalnu, tako i nematerijalnu štetu, povrijedili ljudska prava, koja su im kao građanima Bosne i Hercegovine zajamčena Ustavom Bosne i Hercegovine, Europskom konvencijom o ljudskim pravima i temeljnim slobodama te drugim međunarodnim aktima koje je Bosna i Hercegovina ratificirala.

Kopirati
Drag cursor here to close