Milijunska prevara

Kako je trojac iz BiH odradio milijunsku prevaru u Crnoj Gori

"Na području Banjaluke i Trebinja, izvršeni su pretresi na više lokacija koja koriste osobe S. K, I. A. i M. D, a u kojima je pronađeno i oduzeto oko 50.000 KM, veća količina oružja i municije, narkotičkih sredstava", priopćeno je iz MUP-a.
Vijesti / Flash | 23. 06. 2023. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Troje državljana BiH osumnjičeni su za milijunsku prevaru u Crnoj Gori i trenutno su pod istragom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

Izvor portala Srpskainfo otkrio je da su za milijunsku pljačku osumnjičeni Ivana A., Saša K. i Marko D.

Ivana A. označena je kao glavni izvršitelj prevare, odnosno žena koja je 12. travnja u jutarnjim satima došla u "Lovćen banke" u Herceg Novom, potpisala naloge za isplatu i sa računa M. O. podigla 230.000 eura i 1,2 milijuna dolara (oko 1,36 milijuna eura).

Osumnjičeni trojac tereti se da je doveo u zabludu službenike "Lovćen banke" u Herceg Novom.

Lažno se predstavila kao vlasnica računa

Prvo je Ivana A. ušla u poslovnicu banke do koje je dovezao osumnjičeni sudionik Marko D. i sastala se s rukovodiocem filijale P. M.

"Ivana se lažno predstavila kao vlasnica računa, odnosno Budvanka M. O. i rukovoditelju filijale dala krivotvorenu osobnu iskaznicu na ime M. O. Nakon toga zatražila je da joj se sutradan isplati sav novac sa računa, nakon čega je napustila banku", ispričao je izvor za Srpskainfo.

Istog dana rukovoditelj filijale je pozvan putem Viber aplikacije na svoj mobitel i to sa telefona koji je koristio osumnjičeni sudionik Saša K.

"Osoba koja je pozvala rukovodioca filijale putem telefona, predstavila se kao Budvanka M. O. stvarna vlasnica računa i zatražila je da se isplata pomakne ranije nego što je dogovorenog toga dana, odnosno 12. travnja oko 10.30 ujutro. Sutradan, u navedeno vrijeme, pred filijalu "Lovćen banke" u Herceg Novom taksijem dolazi ponovo osumnjičena državljanka BiH Ivana A.",  objasnio je izvor.

Podigla 1,36 milijuna eura

Nakon što je Ivana A. je potpisala isplatne naloge i sa deviznih računa M. O. podigla 1,36 milijuna eura, nakon čega je napustila banku.

Osumnjičeni Ivana A. i Saša K. su nakon saslušanja pušteni braniti se sa slobode, dok će odluka o osumnjičenom Marku D. biti donesena naknadno.

MUP Republike Srpske je prije dva dana priopćio da su u akciji kodnog naziva "Lovćen" uhićene tri osobe, te zaplijenjeni novac i droga.

"Na području Banja Luke i Trebinja, izvršeni su pretresi na više lokacija koja koriste osobe S. K, I. A. i M. D, a u kojima je pronađeno i oduzeto oko 50.000 KM, veća količina oružja i municije, narkotičkih sredstava – oko tri kilograma marihuane, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem gore navedenog krivičnog djela, ali i drugih krivičnih djela", priopćeno je iz MUP-a.

Foto: MUP RS / Dokazi
Kopirati
Drag cursor here to close