Alipašino polje

Maloljetnici u Sarajevu napadali i pljačkali starije: Umrla jedna osoba

Vijesti / Crna Kronika | 18. 06. 2023. u 23:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Niz nasilnih napada na starije osobe zabilježen je proteklih dana u sarajevskom naselju Alipašino polje, prilikom kojih su žrtve i opljačkane. Jedna napadnuta osoba je zbog teških tjelesnih ozljeda izgubila život.

Prema saznanjima portala Klix, jučer su uhićena trojica osumnjičenih za ova razbojništva. Napadi su, kako se neslužbeno doznaje, izvedeni u prolazima zgrada i podzemnim prolazima. Osumnjičeni su maloljetnici od 14, 15 i 17 godina.

Sve je počelo 15. lipnja, kada je jedna osoba napadnuta. Ozlijeđena osoba prevezena je u bolnicu radi pružanja medicinske pomoći, ali je idućeg dana preminula, piše Klix.

U petak, 16. lipnja, dogodila su se još dva napada, također u naselju Alipašino polje, a obje žrtve su bile starije osobe koje su pretrpjele teške tjelesne povrede.

Zahvaljujući policijskoj istrazi i intervenciji, osumnjičeni su locirani i uhapšeni. Tijekom kriminalističke obrade priznali su djela koja im se stavljaju na teret.

Prema prvim informacijama, Tužilaštvo Kantona Sarajevo je sucu za maloljetnike predložilo pritvor za troje osumnjičenih. Oni se terete se za drsku krađu, pokušaj razbojništva, nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnim ishodom i teške tjelesne ozljede.

Kopirati
Drag cursor here to close