Kazneno djelo

Trebinjcima osumnjičenim za podmićivanje birača prijeti kazna zatvora do tri godine

Policija je navedene osobe saslušala po naredbi dežurnog tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva Trebinje, ali izvještaj protiv njih još nije predan tužiteljstvu.
Vijesti / Flash | 15. 11. 2020. u 15:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo "podmićivanje pri izborima ili glasanju", osobama koja je jučer saslušala trebinjska policija prijeti novčana kazna ili kazna zatvora do tri godine, saznaje "Direkt".

"Tko nudi, daje ili obećava nagradu, poklon ili neku drugu imovinsku ili neimovinsku korist biraču s namjerom da ga navede da glasa za ili protiv određenog prijedloga, da uopće ne glasa ili da glasa u određenom smislu, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine", propisuje član 220. Kaznenog zakonika RS.

Policija je navedene osobe saslušala po naredbi dežurnog tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva Trebinje, ali izvještaj protiv njih još nije predat tužiteljstvu.

Osumnjičeni su se nalazili u prostorijama SNSD-a u naselju Mokri dolovi u Trebinju koje su pretresene u tijeku uviđaja. Pretreseno je i kombi vozilo koje se nalazilo ispred prostorija, a u kome su se nalazili paketi prehrambenih i higijenskih proizvoda za koje se sumnja da su trebali biti upotrijebljeni u svrhu podmićivanja birača.

Kako neslužbeno saznaje Direkt, osumnjičeni su policiji rekli da su paketi bili namijenjeni članovima njihovih biračkih odbora, a ne za podmićivanje birača.

Kopirati
Drag cursor here to close