Radno

Tomislavgrad: Vatrogasci vježbom obilježili dan svoga zaštitnika - svetog Florijana

''Tijekom ožujka znali smo imati po pet intervencija dnevno na širem području općine i svi požari su uspješno sanirani''
Vijesti / Flash | 04. 05. 2022. u 14:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FENA/Mario Lončar / Vatrogasci vježbom obilježili dan svoga zaštitnika

Djelatnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad na dan svoga sveca zaštitnika - svetog Florijana koji se slavi svake godine 4. svibnja upriličili su pokaznu vježbu te svoj dan proveli radno.

Vježba gašenja požara odrađena je na lokaciji van grada s ciljem upoznavanja svih sudionika s vatrogasnom opremom za spašavanje, evakuacijom i zbrinjavanja u izvanrednim situacijama, kazao je Feni njihov zapovjednik Mate Jurčević.

Nakon vježbe uslijedio je defile s vozilima kroz grad te radni sastanak uz prikladno druženje vatrogasaca.

Po Jurčevićevim riječima, tijekom ove godine tomislavgradski vatrogasci su izlazili na 90 intervencija, a najviše njih odnosilo se na šumske požare odnosno požare gdje je gorjela suha trava i nisko raslinje te na nekoliko požara na stambenim i pomoćnim objektima.

''Tijekom ožujka znali smo imati po pet intervencija dnevno na širem području općine i svi požari su uspješno sanirani uz opasku da nismo dozvolili da ijedan objekt bude ugrožen premda je nekima prijetila potencijalna opasnost'' – naglasio je Jurčević.

Što se tiče osoblja, Profesionalnu vatrogasnu postrojbu Tomislavgrad čine devet djelatnika, a od voznog parka posjeduju dvije cisterne, jedno tehničko vozilo, džip za terenske požare i jedan bus za prijevoz vatrogasaca do požarišta.

''Planom je predviđeno 12 vatrogasaca a trenutno je u tomislavgradskom vatrogasnom društvu angažirano njih 9 . Što se tiče materijalno tehničkih sredstava raspolažemo s dovoljno vatrogasnih vozila s tim da bi prema spomenutom Planu zaštite od požara trebali imati još jedno zapovjedno i navalno vozilo, tj. vozilo koje ispunjava određene tehničke karakteristike poput raspoloživosti s jednim kubikom vode, pjene i druge opreme'' - ustvrdio je Jurčević.

Zbog svojih istaknutih aktivnosti u gašenju požara, ovoj vatrogasnoj postrojbi ranije je uručena i zahvalnica Federalnoga stožera civilne zaštite.

Kopirati
Drag cursor here to close