Ravnatelj/ica na čekanju

Točka o imenovanju nasljednika Rade Bošnjaka povučena s dnevnog reda sjednice

"Vlada je, na zahtjev resornoga Ministarstva kao ovlaštenoga predlagača, a zbog dodatnih konzultacija, s dnevnoga reda povukla točku ''rješenje o imenovanju direktora Zavoda zdravstvenoga osiguranja HNŽ-a", navedeno je u Vladinu priopćenju.
Vijesti / Flash | 21. 03. 2023. u 17:47 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako se očekivalo da će se na današnjoj sjednici Vlade Hercegovačko-neretvanske Županije imenovati novi ravnatelj ili ravnateljica Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a to nije učinjeno. Dnevna točka o imenovanju nasljednika Rade Bošnjaka povučena je s današnje sjednice Vlade HNŽ.

"Vlada je, na zahtjev resornoga Ministarstva kao ovlaštenoga predlagača, a zbog dodatnih konzultacija, s dnevnoga reda povukla točku ''rješenje o imenovanju direktora Zavoda zdravstvenoga osiguranja HNŽ-a", navedeno je u Vladinu priopćenju.

Na javni oglas za izbor i imenovanje direktora ZZO HNŽ javila su se četiri kandidata. Ovu funkciju trenutno obnaša Ana Vidačak koju je Vlada HNŽ imenovala na razdoblje od tri mjeseca, odnosno do okončanja natječajne procedure za izbor i imenovanje direktora ZZO HNŽ.

Podsjetimo, dosadašnji dugogodišnji ravnatelj Zavoda zdravstvenoga osiguranja HNŽ-a Rade Bošnjak na osobni zahtjev razriješen je ove dužnosti u prosincu prošle godine.

Inače, posljednjih mjeseci u javnosti se pojavila priča o duplom poslu pravljenja sustava u Zavodu zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije. Zbog svega je Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije formiralo je predmet o mogućim nezakonitostima u radu ovog zavoda.

Sredinom siječnja, Zavod zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije zaprimio je žalbu na postupak javnog natječaja za nabavu i implementaciju sustava eZdravstvo čija procijenjena vrijednost bez PDV-a iznosi 2.009.400 KM. Kako je potvrđeno za Bljesak, žalila se tvrtka Cuspis, koja je radila sustav iz razloga jer se novim tenderom, pod krinkom vlasništva, traži najam ali za ogromnu razliku u cijeni.

Osim dvostrukog stvaranja sustava, uz Zavod se veže i prijava zbog nezakonitog trošenja pola milijarde maraka koju su Federalnom tužiteljstvu podnijeli iz Mreže Naše društvo tvrdeći kako je od 2016. do 2021. pronevjeren taj iznos djelovanjem Zavoda zdravstvenog osiguranja, Vlade HNŽ-a te županijskog Ministarstva zdravstva.

Kopirati
Drag cursor here to close