Završen natječaj

Tko su kandidati za glavnog tužitelja BiH

Na natječaj za poziciju glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine prijavilo se ukupno sedam kandidata
Vijesti / Flash | 17. 09. 2022. u 11:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na natječaj za poziciju glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine prijavilo se ukupno sedam kandidata, a na razgovor će biti pozvani kandidati - Milanko Kajganić, Dijana Kajmaković, Miroslav Janjić i Seid Marušić, potvrđeno je Feni iz Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH).

Iz ovog regulatornog tijela navode kako je nakon unosa i verifikacije prijava kandidata, utvrđeno da svih sedam kandidata ispunjavaju osnovne i posebne uvjete predviđene Zakonom o VSTV-u BiH i drugim propisima za imenovanje.

''Međutim, zbog neurednosti, prijave dva kandidata su odbačene, dok jedan od kandidata nije pristupio polaganju kvalifikacijskog testa propisanog Pravilnikom o kvalifikacionom i pismenom testiranju kandidata za pozicije nositelja pravosudnih funkcija u BiH'', pojašnjavaju iz VSTV-a.

Kako nadalje navode, ukoliko intervjui sa kandidatima budu realizirani u predviđenom terminu, postoji mogućnost da se imenovanje glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine uvrsti na dnevni red druge rujanske sjednice, planirane za 28. i 29. rujna.

Kopirati
Drag cursor here to close