Pominju se dva biznismena

Tko je uvezao kokain sakriven u pošiljci šećera?

''U istragu je uključeno više policijskih agencija. Riječ je o međunarodnoj trgovini kokainom, i to o velikoj količini te droge, koja se dugo godina na teritoriji RS nije zaplijenila'',
Vijesti / Flash | 18. 08. 2022. u 16:59 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova poslova Republika Srpske Dragan Lukač rekao je da i dalje traje intenzivna istraga o zaplijenjenom kokainu u Doboju, te da riječ o međunarodnoj trgovini drogom, prenosi Srna.

Lukač je naveo da Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Tužiteljstvom BiH i Europolom nastavlja dalju istragu, zbog koje ne može da otkriva bilo kakve druge detalje o ovom slučaju.

''Riječ je o većoj količini kokaina koja je dopremljena na teritoriju RS, koja se našla u skladištu firme. Radnici su prilikom istovara primijetili da se nalazi i roba koju nisu naručili i obavijestili su policiju, koja je reagirala'', rekao je Lukač novinarima u Banjaluci.

On je istakao da će javnost biti obaviještena o rezultatima istrage kada se sklopi mozaik.

''U istragu je uključeno više policijskih agencija. Riječ je o međunarodnoj trgovini kokainom, i to o velikoj količini te droge, koja se dugo godina na teritoriji RS nije zaplijenila'', istaknuo je Lukač.

Na području Doboja policija je u utorak, 16. kolovoza, zaplijenila oko 73 kilograma kokaina, koji je transportovan sakriven u pošiljci druge naručene robe koja se uvozila u BiH.

Iz Tužiteljstva BiH je priopćeno da vrijednost pronađenog kokaina na ilegalnom narko-tržištu iznosi više milijuna eura, te da je riječ o jednoj od najvećih pljenidbi ove droge u BiH.

Inače, prema nepotvrđenim informacijama kokain je bio sakriven u pošiljci šećera, koja je iz Južne Amerike, preko luke u Nizozemskoj i susjedne Hrvatske stigla u Bosnu i Hercegovinu.

I dalje traju provjere, tko je uvezao supstance bijele boje, jednu legalno, drugu nelegalno, a neslužbeno se pominju imena dva poznata biznismena u Republici Srpskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close