HRS Široki Brijeg

''Tko je odgovoran za kršenje ugovora o rekonstrukciji igrališta u Mokrom?''

U priopćenju za javnost ističu kako je prošlo godinu dana od potpisivanja ugovora, a igralište je zaraslo, neasfaltirano, građevinski otpad je ostavljen protivno svim regulativama.
Vijesti / Flash | 30. 07. 2021. u 21:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Rekonstrukcija igrališta područne škole Mokro je samo još jedan u nizu primjera netransparentnog utroška proračunskih sredstava od strane vladajućih struktura HDZ-a BiH u Širokom Brijegu'', tvrdi HRS Široki Brijeg.

Navode i kako su na jednoj od prethodnih sjednica gradskog vijeća pokrenuli temu rekonstrukcije ovog igrališta.

Zanimalo ih je kako kažu ''zašto se ne poštuju dogovoreni uvjeti ugovora potpisanog sa tvrtkom KTM Brina.''

U priopćenju za javnost ističu kako je prošlo godinu dana od potpisivanja ugovora, a igralište je zaraslo, neasfaltirano, građevinski otpad je ostavljen protivno svim regulativama.

''Na naša prethodna pitanja u vijeću, gradonačelnik Miro Kraljević, naravno nazvavši sve ovo 'populističkim pitanjima', rekao je, vjerovali ili ne, kako 'Čekamo izvođača.' odnosno 'To ovisi o izvođaču kada će se on pripremiti.' Ugovor je potpisan prije više od godine dana, točnije 16.7.2020. a rok je postavljen za 60 kalendarskih dana za izvršenje radova. Na zadnjoj sjednici g.v., na ponovno naše dizanje ove teme, gradonačelnik je nadmašio samog sebe. Na našu najavu inspekcijskog nadzora izjavio je kako izvođač krši rokove izvršenja radova, ali da on zajedno sa gradskom upravom nije učinio ništa po tom pitanju zbog toga što oni također krše rokovesvojih ugovornih obveza prema izvođaču'', priopćili su iz HRS-a Široki Brijeg.

HRS Široki Brijeg je dalje citirao i gradonačelnika:

''Rok je probijen, to nema dvojbe, a što se tiče jesmo li mi mogli to protiv izvođača, mogli smo, ali bi i on mogao protiv nas za rokove plaćanja.”

''Znači li ovo da oba potpisnika ovog ugovora krše rokove, izvođač sa svojim radovima, a gradonačelnik sa obvezama plaćanja prema izvođaču? Ponudili smo predsjedniku MZ Mokro da pokrenemo prikupljanje novca za asfaltiranje ovog igrališta, dobili smo odgovor kako je za ovaj projekat novac već osiguran i da se samo čeka izvođača. Uz činjenicu da je novac osiguran pitamo se zašto gradonačelnik i gradska uprava odugovlače s plaćanjem vlastitih obveza te zašto ne pokreću mehanizme koji su im na raspolaganju da se radovi napokon okončaju'', dodali su.

Kažu i da, kako god završio ovaj postupak, mještanima MZ Mokro, godinu dana nakon početka projekta, dodaljnjeg ostaje neasfaltirano i zapušteno igralište.

''Ne želimo i nećemo biti taoci ničijih zakulisnih igara,a osobito onih vladajuće oligarhije i njihovih kolega iz privatnog sektora. Zakon je više nego jasankada su ovakve stvari u pitanju, s toga će HRS tražiti inspekcijski nadzor radova na ovom igralištu.

Ovisno o inspekcijskom nadzoru, ali i u slučaju bilo kakvog pokušaja zataškavanja netransparentnosti, pokrenuti ćemo i pitanje kaznene odgovornosti gradonačelnika Mire Kraljevića i rukovodećih ljudi kod pravosudnih institucija'', priopćeno je na kraju iz HRS-a Široki Brijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close