Nezadovoljni odlukama Stožera

Tisuće poduzetnika na prosvjedu u Zagrebu: ''Želimo raditi''

Prema procjenama organizatora, na glavni zagrebački trg došlo je 5000 ljudi.
Vijesti / Flash | 03. 02. 2021. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga Glas poduzetnika (UGP) organizira prosvjedni skup na Trgu bana Jelačića u Zagrebu zbog, kako navode, neadekvatnih ekonomskih mjera i diskriminatornih odluka prema dijelu poduzetnika.

Izvršni direktor udruge Glas poduzetnika Dražen Oreščanin govoreći o današnjem prosvjedu osvrnuo se na izjavu premijera Plenkovića koji je rekao da potiču na neposluh i kršenje mjera. Poručio je premijeru da ga treba biti sram.

"Ovaj prosvjed nije protiv epidemioloških mjera, usmjeren je prema ekonomskim mjerama koje imaju tri ključna problema", rekao je U mreži prvog.

Kako navodi N1, prema procjenama organizatora na glavni zagrebački trg došlo je 5000 ljudi. 

"Ovo je jedinstvena prilika za hrvatske građane da kažu svoje mišljenje. Tražimo primarno tri stvari vezane uz gospodarske mjere – obeštećenje svima koji imaju pad, prestanak diskriminacije pojedinih djelatnosti i da se sredstva za minimalne plaće isplaćuju redovno, a ne sa zakašnjenjem i da sve tvrtke dođu do likvidnih sredstava. Novaca ima. Predložio sam ministru Aladroviću da se dužnosnici odreknu svoje plaće i imaju 4.000 kuna dok traje kriza. Ako sve to zbrojimo, to je oko dvije tisuće ljudi, to može biti oko 30 milijuna kuna mjesečno. Ako se pridodaju drugi neki čelnici, vjerujem da se mjesečno još stotinu milijuna kuna da može prikupiti", rekao je Oreščanin.

Marin Medak, bivši predsjednik Udruge ugostitelja, rekao je da je njega dopalo da nešto kaže jer se drugi boje.

"Trebamo se zapitati koga i čega se bojimo. Uplatili smo bilijun u proračun, a premijer se hvali da je država uplatila 9 milijardi. Javnost se laže da je to dovoljno. Nek se ugleda na jednu Njemačku koja je dala 75 posto prometa. Trebali bi živjeti od 4000 kuna jer je to netko odlučio i prosvjedovati za ono što je naše pravo", rekao je Medak. 

Tisuće firmi će propasti.

"Event industrija nije dobila niti jednu kunu pomoći. Pitanje je kako ti ljudi žive. Vidimo da akademski glazbenici sviraju po cestama", rečeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close