Istraga

Svjetski mediji o Gačiću: Masovna potraga u državi, panika među građanima

AP počinje tekst citirajući policijsko priopćenje da je pokrenuta potraga za Gačićem koji se sumnjiči za ubojstvo dvije osobe, što je izazvalo veliku paniku u državi.
Vijesti / Flash | 11. 02. 2019. u 19:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

New York Times, The Washington post, ABC, Business Insider, Daily Mail, samo su neki od svjetskih medija koji su prenijeli vijest Associated Pressa (AP) o Edinu Gačiću.

AP o Gačiću

AP počinje tekst citirajući policijsko priopćenje da je pokrenuta potraga za Gačićem koji se sumnjiči za ubojstvo dvije osobe, što je izazvalo veliku paniku u državi.

Policija je, prenosi AP, pozvala javnost na pojačan oprez, pozivajući građane i da izvijeste ako imaju bilo kakve informacije o osumnjičenom, koji je naoružan i opasan.

AP dalje prenosi medijske izvještaje o Gačiću, njegovim ranijim žrtvama i ratnoj povijesti.

Prenijeli su i da je na teretno na terenu oko 1200 policajaca koji tragaju za Gačićem, te da je u pomoć pozvana i vojska.

''Naravno da se bojim. Neću samo sjediti ovdje i čekati da me ubije'', prenosi AP izjavu Muje, mještanina Suhodola.

Pisali mediji u Hrvatskoj i Srbiji

Mediji u susjednoj Hrvatskoj Gačića opisuju kao 'pomahnitalog serijskog ubojicu', koji širi paniku u BiH.

Na terenu u ovim trenucima za pomahnitalim ubojicom traga gotovo tisuću policajaca, a na noge su dignute snage iz brojnih bosanskohercegovačkih kantona, no zasad ga na uspijevaju pronaći. Ono što je jasno je da je Edin naoružan do zuba i krajnje opasan'', piše Jutarnji list.

Index.hr. prenosi da je potraga za Gačićem proširena na cijelu državu, citirajući izjave bh dužnosnika o potrazi. Također su objavili i tekst pod nazivom ''Tko je Edin Gačić, luđak i ubojica kojeg se boji cijela BiH?'', gdje se opisuje njegova ratna prošlost i ranije žrtve.

Kurir je pak objavio tekst pod nazivom ''Serijski ubojica Gačić bio je registrirani član odreda El mudžahid! Klao i ubijao koga je stigao - I ROĐENU MAJKU!''

Prenoseći informacije portala Insajder, Kurir je pisao o Gačićevom ubojstvu suborca, majke, te ubojstvu u trgovini u Konjicu i ubojstvu policajca.

Sputnjik je objavio da je ''Na slobodi je ludak: Za mudžahedinom po BiH tragaju helikopteri, dronovi i ''svi policajci''.

A Sputnjik je kao i Blic.rs istaknuo da je Gačić tri mjeseca živio u Banja Luci odakle je otišao u Federaciju.

Javni servisi kasne

Važno je istaknuti da je Edin Gačić u žižu javnih servisa došao tek nakon ubojstva policajca, dok su s prilozima o ubojstvu iz Konjica kasnili i po pet dana.

Podsjetimo, državna televizija (BHT) je tek u utorak u središnjem Dnevniku izvijestila o ubojstvu koje je u ponedjeljak ujutro počinio Edin Gačić. Dok je FTV tek nakon 5 dana od ubojstva, svemu posvetila ozbiljan prilog.

Kopirati
Drag cursor here to close