Čampara

Policija provjerava ima li Gačić pomagače

''Imamo poveznice koje upućuju na to da je Gačić kriv za ubojstvo policajca. Nekoliko policijskih agencija je na terenu i nadam se da ćemo Gačića ubrzo privesti pravdi'', rekao je Čampara.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 02. 2019. u 10:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Naravno da imamo svu opremu. Jučer (nedjelja, op.ur.) je helikopter cijeli dan obilazio područje oko Suhodola i danas će. Naša policijske agencije imaju sve, imamo opremu i za potragu po noći. Uključeni su i dronovi. Sve agencije su se stavile na raspolaganje i ljudi rade apsolutno sve vrijeme. Nema spavanja i nećemo stati i odustati dok se ne pronađe počinitelj ovog djela'', izjavio je za N1 ministar unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, Aljoša Čampara.

Rekao je kako su sve policijske agencije i strukture su terenu i vrše pretraživanje terena, posebno dijela gdje je ubijen policajac.

''Imamo poveznice koje upućuju na to da je Gačić kriv za ubojstvo policajca. Nekoliko policijskih agencija je na terenu i nadam se da ćemo Gačića ubrzo privesti pravdi'', rekao je Čampara.

Naime, veliki broj pripadnika različitih policijskih agencija je na terenu i aktivno traži odbjeglog Edina Gačića koji se sumnjiči za ubojstvo policajca u Suhodolu u subotu te ubojstvo trgovca u mjestu Podorašac kod Konjica u ponedjeljak ujutro.

Policija je objavila apel građanima da ukoliko imaju informaciju gdje Gačić boravi ili posjeduju bilo kakvu informaciju koja bi mogla voditi ka pronalasku osumnjičenog da sve jave Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

On nema nekih prijatelja s kojim je nešto posebno komunicirao, ali radimo na tome da vidimo ima li pomagača zato što se dobro krije. Osam dana se ne može naći nikakav njegov trag.



MUP Kantona Sarajevo raspisao je za Gačićem i operativnu potragu. Navode da je Gačić naoružan i opasan. Visok je oko 180 centimetara i mršavije tjelesne građe. Posljednji put je viđen u tamno plavoj jakni, svijetlim samtnim hlačama i smeđoj pletenoj kapi.

Ministar unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica najavio je da će građane Kantona osiguravati dodatnih 130 policajaca iz ostalih kantona, te pozvao građane da sve informacije koje imaju, dostave policiji.


Čampara je rekao kako je evidentno da se radi o osobi koja je psihički poremećena.

''Radi se o jednom asocijalnom tipu. Uglavnom, radi se o osobi koja je šizofrena, moguće da je i podvojena ličnost. Moguće i da je dobro obučen da se skriva na ovim područjima. On nema nekih prijatelja s kojim je nešto posebno komunicirao, ali radimo na tome da vidimo ima li pomagača zato što se dobro krije. Osam dana se ne može naći nikakav njegov trag. To ne možemo isključiti i, također, provjeravamo njegovu vezu s kazneno-popravnim zavodima. Imamo informaciju da je prijetio nekim ljudima. Imamo dosta neprovjerenih informacija i molim građane da ne šire dezinformacije. Ovako se policijske strukture samo 'razvlače' i unosi se nemir kod građana'', rekao je Čampara.

Kopirati
Drag cursor here to close