Obljetnica utemeljenja HR HB

Poruka iz Mostara: Spremni smo boriti se za opstojnost i budućnost hrvatskog naroda

"S ovog mjesta šaljemo poruke da smo se spremni boriti za opstojnost i budućnost hrvatskog naroda", rekao je ministar Soldo.
Vijesti / Flash | 28. 08. 2022. u 19:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru obilježeno je 29 godina od uspostavljanja Hrvatske republike Herceg-Bosne.

Obilježavanje je održano u mnogim gradovima diljem BiH, a u Mostaru su vijence položila izaslanstva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH i Glavnog vijeća Hrvatske zajednice Herceg-Bosne te Ministarstvo obrane i Oružanih snaga BiH.

Foto: Bljesak.info / Obilježavanje 29 godina od uspostavljanja Hrvatske republike Herceg-Bosne

"U najtežim ratnim zbivanjima utemeljena je Hrvatska republika Herceg-Bosna, a malo se do toga danas promijenilo. Mišljenja sam da moramo čuvati vrijednosti za koje su poginuli hrvatski branitelji. S ovog mjesta šaljemo poruke da smo se spremni boriti za opstojnost i budućnost hrvatskog naroda", rekao je ministar za pitanja branitelja u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije Oliver Soldo.

Osvrnuo se i na to da neki danas Herceg-Bosnu nazivaju "takozvanom".

Foto: Bljesak.info / Obilježavanje 29 godina od uspostavljanja Hrvatske republike Herceg-Bosne

"Oni koji omalovažavaju Herceg-Bosnu, omalovažavaju i hrvatski narod i njegove branitelje koji su ginuli za slobodu. Nikada nismo bili izvan okvira BiH, a ovaj prostor kojega nisu mogle obraniti tadašnje institucije BiH obranili smo mi", poručio je Soldo.

Po njegovim riječima, Hrvati su kao narod ranih devedesetih jasno prepoznali sve opasnosti koje vrebaju te su se samoorganizirali kroz Hrvatsku zajednicu Herceg-Bosne, HVO i Hrvatsku republiku Herceg-Bosne.

"Ona područja gdje su Hrvati živjeli, a koji se nisu na taj način organizirali platila su, nažalost, veliki danak. Kasnije su neki pokušali prekrajati povijest i oduzeti ono što je hrvatski narod obranio i oslobodio, međutim, mi smo tu da svjedočimo istinu i da na tim temeljima gradimo budućnost", zaključio je Soldo.

Foto: Bljesak.info / Obilježavanje 29 godina od uspostavljanja Hrvatske republike Herceg-Bosne
Kopirati
Drag cursor here to close