Prigodan program

Svečano proslavljen Dan branitelja općine Posušje

Počast poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima s područja općine Posušje paljenjem svijeća su odali i članovi obitelji, Ministarstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ŽZH, Oružanih snaga BiH, predstavnici Hrvatskog narodnog sabora BiH.
Vijesti / Flash | 31. 05. 2022. u 08:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan branitelja općine Posušje proslavljan je u ponedjeljak 30. svibnja prigodnim programom koji je započeo odavanjem počasti pred Spomen obilježjem skupini Fenix 72 te služenjem svete mise u župnoj crkvi u Posušju za sve poginule, preminule i žive branitelje i njihove obitelji koju je predvodio don Joko Blažević.

Nakon mimohoda, na Trgu hrvatskih branitelja u nazočnosti počasnog voda OSBiH, zajednički vijenac su položili općinski načelnik Ante Begić i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar te predsjednik odbora za obilježavanje Dana branitelja Općine Posušje brigadir Jozo Miličević, zajedno s koordinacijom udruga proisteklih u Domovinskom ratu Hrvatskog vijeća obrane Herceg -Bosne Posušje.

Također, počast poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima s područja općine Posušje paljenjem svijeća su odali i članovi obitelji, Ministarstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ŽZH, Oružanih snaga BiH, predstavnici Hrvatskog narodnog sabora BiH i dužnosnici sa svih razina vlasti.

U nastavku su pročitana imena 65 poginulih i 4 nestala branitelja s područja Općine Posušje, a za sve njih i za sve žive hrvatske branitelje i njihove obitelji molitvu je predmolio posuški župnik fra Mladen Vukšić.

Potom su se nazočnima obratili, ispred organizatora brigadir Jozo Miličević i načelnik Ante Begić te županijski ministar hrvatskih branitelja Mladen Begić.

Brigadir Miličević pozvao je sve one koji sudjeluju na svim razinama vlasti i vode politiku, da rade, kako je naglasio, iskreno, štite hrvatske nacionalne interese, te postavljaju stručne, odgovorne i poštene kadrove.

"Budimo ponosni na slobodu za koju smo se izborili i hodajmo ponosno uzdignute glave", poručio je Miličević.

Načelnik Begić podsjetio je kako su se od samog početka Posušani uključivali u Domovinski rat i stavili svoje živote na raspolaganje.

"Sva ova žrtva, vaša žrtva, nama je dala slobodu, ponos i stvaranje hrvatske države i očuvanje hrvatskog naroda u BiH kroz utemeljenje Herceg-Bosne, što nikada ne smijemo zaboraviti", poručio je načelnik.

"Po svojim braniteljima mi smo obilježeni i jedino po njima možemo opstati na ovom tlu. I danas trebamo biti neustrašivi, poput naših poginulih i uvijek polaziti s onih istih polazišta, s kojih su i oni polazili. Mora vam pred očima biti isti onaj cilj koji je i njima bio. Samo će tako na ovim prostorima ostati i sačuvati se hrvatski narod", kazao je, uz ostalo, ministar Begić.

Druženje branitelja, Posušana i uzvanika nastavio se kroz poslijepodne i večer na Trgu hrvatskih branitelja uz nastupe muške i ženske klape Zvizdan, KUD Vrisak, te Zorana Begića i Ivice Bage.

U sklopu obilježavanja Dana branitelja općine Posušje organiziran je malonogometni turnir osnovnih škola i izbor najboljih likovnih radova na temu Domovinskog rata, a najboljima su uručene nagrade.

Kopirati
Drag cursor here to close