Suspendirana tužiteljica

Diani Kajmaković ukinuta policijska zaštita

Podesen je i zahtjev za privremeno udaljenje od vršenja dužnosti sve dok se disciplinski postupak ne okonča.
Vijesti / Flash | 10. 11. 2022. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je protiv Diane Kajmaković pokrenut disciplinski postupak, državnoj tužiteljici ukinuta je i policijska zaštita.

Ured disciplinskog tužiitelja VSTV-a Bosne i Hercegovine podnio je 21. listopada Prvostupanjskoj disciplinskoj komisiji VSTV-a disciplinsku tužbu protiv tužiteljice Diane Kajmaković, prenosi klix.ba.

Također, podesen je i zahtjev za privremeno udaljenje od vršenja dužnosti sve dok se disciplinski postupak ne okonča.

SAD su 26. rujna sankcionirale Kajmaković, ističući kako je ona "jasan primjer korumpiranog državnog tužitelja, povezanog s kriminalnim organizacijama". Njeno ime je navodno pominjano i u aplikaciji Sky koju su kriminalci koristili za nezakonite radnje.

Glavni državni tužitelj Milanko Kajganić je nedugo nakon američke odluke poručio da će se tražiti svi dokazi o navodima koje su objavile SAD.

Krajem listopada, Prvostupanjska disciplinska komisija donijela je odluku o udaljavanju Kajmaković od vršenja dužnosti zamjenika glavnog tužitelja i tužitelja Tužiteljstva BiH.

Napomenuli su da ta odluka ni na koji način ne prejudicira niti može utjecati na ishod disciplinskog postupka.

Kajmaković je tijekom obnašanja funkcija u državnom Tužiteljstvu imala osiguranu policijsku zaštitu koja joj je ukinuta pokretanjem disciplinskog postupka.

Kopirati
Drag cursor here to close